Kas ir samulsis

Kas ir samulsis?

apmulsums ir sajūta, kas rodas, kad mēs jūtamies neērti, samulsuši vai pazemoti attiecīgajā situācijā. Tā ir negatīva emocija, ko var izraisīt dažādi apstākļi, piemēram, citu cilvēku rīcība, mulsinošas situācijas vai pat iekšējas domas un sevis kritika.

Kā apmulsums ietekmē cilvēkus?

apmulsums var būtiski ietekmēt cilvēku dzīvi. Kad jūtamies samulsis, mēs varam izjust virkni emocionālu un fizisku reakciju, piemēram, trauksmi, kaunu, flush, tahikardiju, pārmērīgu sviedru, starp citiem simptomiem. Turklāt apmulsums var ietekmēt mūsu pašnovērtējumu un pārliecību, sabojājot mūsu personīgās un profesionālās attiecības.

Kā rīkoties ar apmulsumu?

Lai arī ir grūti izvairīties no mulsinošām situācijām, ir dažas stratēģijas, kas var palīdzēt tikt galā ar šo sajūtu:

  • Self -pieņemšana: Atzīstiet, ka mēs visi pārdzīvojam mulsinošus mirkļus un ka tā ir dzīves sastāvdaļa.
  • Elpošana un relaksācija: Praktizējiet dziļas elpošanas paņēmienus un relaksāciju, lai kontrolētu trauksmi un fizisko diskomfortu.
  • Kognitīvā pārveidošana: Mēģiniet no jauna interpretēt situāciju pozitīvāk un reālistiskāk, izvairoties no negatīvām un sevis kritiskām domām.
  • meklēt atbalstu: Runājiet ar draugiem, ģimenes vai garīgās veselības speciālistiem, lai saņemtu emocionālu atbalstu un norādījumus.
  • apmulsums un tā sociālās sekas

    apmulsums var būtiski ietekmēt sociālās attiecības. Cilvēki, kuri bieži jūtas samulsis, var izvairīties no sociālās mijiedarbības, izolēt sevi un kaitējot viņu attiecībām. Turklāt apmulsums var ietekmēt arī to, kā citi mūs uztver, sabojājot mūsu reputāciju un tēlu.

    Kā rīkoties ar sociālo apmulsumu?

    Lai risinātu sociālo apmulsumu, ir svarīgi:

    • Darba pašpārliecinātība: Izstrādājiet savu pašnovērtējumu un pārliecību par sevi, atpazīstot savas īpašības un prasmes.
    • Praktizējiet sociālās prasmes: meklēt iespējas praktizēt sociālo mijiedarbību un attīstīt savas komunikācijas prasmes.
    • meklējiet atbalstu: meklējiet atbalsta grupas vai terapiju, lai iegūtu emocionālu atbalstu un apgūtu stratēģijas, lai rīkotos ar sociālo apmulsumu.

    Secinājums

    apmulsums ir negatīva sajūta, kas var ievērojami ietekmēt mūsu dzīvi un attiecības. Tomēr ir iespējams iemācīties tikt galā ar apmulsumu un samazināt tā ietekmi uz mūsu emocionālo un sociālo veselību. Atbalsta meklēšana, relaksācijas metožu praktizēšana un pašpārliecinātības spēja ir dažas no stratēģijām, kas var mums palīdzēt veselīgāk saskarties ar apmulsumu.