Kas ir pretrunā

Kas ir pretgarns?

Pretarguments ir stratēģija, ko izmanto argumentā, lai atspēkotu vai apstrīdētu kādu citu iesniegto argumentu. Tas ir veids, kā uzrādīt pretēju viedokli vai pretrunā ar sākotnējo argumentu, lai parādītu neveiksmes, pretrunas vai neatbilstības sākotnējā argumenta pamatā.

Kā darbojas pretgarns?

Lai efektīvi izmantotu pretargumentu, ir nepieciešams rūpīgi analizēt sākotnējo argumentu un noteikt tās galvenās telpas un secinājumus. Tad jums jāatrod pierādījumi, piemēri vai loģika, kas var atspēkot vai vājināt šīs telpas un secinājumus.

Parasts veids, kā uzrādīt pretargumentu, ir pretēju pierādījumu, statistikas vai faktiem, kas ir pretrunā ar paziņojumiem, kas izteikti sākotnējā argumentā. Sākotnējā argumentācijas rindā ir iespējams izmantot arī loģiku un argumentāciju, lai parādītu iekšējās pretrunas vai neveiksmes.

Pretapa apkarošanas piemērs:

Pieņemsim, ka kāds apgalvo, ka nāvessods ir efektīvs sods par nopietniem noziegumiem. Pretargumentu var uzrādīt šādi:

  • Arguments: nāvessods ir efektīvs sods par nopietniem noziegumiem.
  • Pretstikls: nāvessods nav efektīvs sods par nopietniem noziegumiem, jo ​​ir pētījumi, kas liecina, ka nav pierādījumu tam, ka nāvessods ir preventīvs faktors noziegumiem.
  • Pierādījumi: Vairāki pētījumi dažādās valstīs liecina, ka starp nāvessoda esamību un noziedzības samazināšanu nav tiešas saistības. Turklāt ir dokumentēti gadījumi, kad cilvēki tika piespriests nāvei un vēlāk pierādīja savu nevainību.
  • Tas ir tikai piemērs tam, kā pretgundu var izmantot argumentā. Ir svarīgi uzsvērt, ka pretarguments ne vienmēr ir spēkā neesošs sākotnējais arguments, bet gan cenšas iepazīstināt ar atšķirīgu perspektīvu un apstrīdēt izteiktos paziņojumus.

    Secinājums

    Pretarguments ir svarīgs argumentu rīks, jo tas ļauj jums parādīt dažādas perspektīvas un konkursa argumentus, kas var būt kļūdaini, pretrunīgi vai balstīti uz nepareizu informāciju. Pareizi izmantojot pretargumentu, ir iespējams stiprināt argumentu un veicināt bagātākas un pamatotas debates.