Jo mazulis daudz izspiež

Tā kā mazulis daudz izspiež

Runājot par mazuļiem, viņiem ir ierasts, ka viņiem ir dažas īpašības, kas vecākiem var šķist dīvainas vai satraucošas. Viens no tiem ir viņu saražoto siekalu daudzums, liekot daudziem vecākiem pajautāt sev: Kāpēc mazulis tik ļoti izspiež?

pārmērīga aukles cēloņi mazuļiem

Pārmērīgai auklei zīdaiņiem var būt vairāki cēloņi, un ir svarīgi saprast, ka tas ne vienmēr ir iemesls bažām. Daži no galvenajiem cēloņiem ir:

  • zobu zobi: Kad zobi sāk piedzimt, mazulim ir ierasts radīt vairāk siekalu. Tas notiek tāpēc, ka pārmērīga siekalošana palīdz mazināt zobu izvirduma radīto diskomfortu.
  • gremošanas sistēmas attīstība: Dzīves pirmajos mēnešos mazuļa gremošanas sistēma joprojām tiek izstrādāta. Tas var izraisīt tā noriju vairāk gaisa zīdīšanas laikā, kas var izraisīt lielāku siekalu ražošanu.
  • maņu stimuls: mazuļi pēta apkārtējo pasauli caur muti, un tas ietver siekalu ražošanu. Kad viņi ir ziņkārīgi vai izklaidēti, viņiem ir ierasts vairāk izspiest.

Kā rīkoties ar pārmērīgu bērnu pieskatīšanu mazuļiem

Lai arī pārmērīga bērnu pieskatīšana mazuļiem vairumā gadījumu ir normāla, ir daži pasākumi, kurus vecāki var veikt, lai risinātu šo situāciju:

  • Izmantojiet priekšautiņus: Izmantojot priekšautiņus, var palīdzēt mazulis sauss un ērts, kā arī veicināt tīrīšanu.
  • Regulāri apmaiņas autiņi: siekalas, kas ilgstoši saskaras ar ādu, var izraisīt kairinājumu. Tāpēc ir svarīgi regulāri mainīt autiņbiksītes.
  • Stimulēt košļājamo: Pareiza mazuļa vecuma vai ēdiena piedāvāšana var palīdzēt mazināt diskomfortu, ko rada zobu zobu un samazina siekalu ražošanu.
  • Meklējot medicīnisko palīdzību

    Lai arī pārmērīga aukle mazuļiem parasti ir normāla, ir gadījumi, kad tā var būt veselības problēmas pazīme. Ja mazulim ir citi simptomi, piemēram, drudzis, aizkaitināmība vai grūtības barot, ir svarīgi meklēt ārstu novērtēšanai.

    Īsāk sakot, pārmērīga zīdaiņa zīdaiņiem ir izplatīta un parasti nav iemesla uztraukties. Tomēr ir svarīgi novērot citus simptomus un vajadzības gadījumā meklēt medicīnisko palīdzību. Atcerieties, ka katrs mazulis ir unikāls un tam var būt individuālas īpašības.