Jo mazulis nevar saņemt apmeklējumu 7 dienu laikā

Kāpēc mazulis nevar saņemt apmeklējumu 7. dienā?

Kad piedzimst bērniņš, ir dabiski, ka ģimene un draugi vēlas viņu satikt un svinēt šo īpašo brīdi. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka pirmās dzīves dienas ir ārkārtīgi delikātas jaundzimušajam un viņa mātei. Tāpēc daudzi ārsti iesaka mazulim saņemt apmeklējumus pirmajās septiņās dienās.

Aizsardzība pret infekcijām

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc izvairīties no apmeklējumiem mazuļa dzīves pirmajās dienās, ir aizsardzība pret infekcijām. Jaundzimušajiem joprojām ir imūnsistēma, kas joprojām tiek attīstīta un viņi ir jutīgāki pret slimībām. Turklāt māte arī atgūstas no piegādes un var būt neaizsargātāka pret infekcijām.

Viesojumu saņemšana šajā periodā palielina vīrusu, baktēriju un citu infekcijas aģentu iedarbības risku, kurus var radīt slimi vai ir bijuši kontakti ar slimiem cilvēkiem. Tas var apdraudēt mazuļa un mātes veselību.

atpūta un adaptācija

Pirmās dienas pēc piedzimšanas ir ģimenes adaptācijas brīdis. Mātei ir jāatrodas un jāatgūst no dzemdībām, kamēr mazulis pierod pie vides ārpus dzemdes. Apmeklējumu saņemšana šajā periodā var būt nogurdinoša un saspringta visiem, traucējot mazuļa un mātes pārējo un pielāgošanos.

zīdīšanas iestāde

Zīdīšana ir būtiska mazuļa veselībai un attīstībai. Pirmajās dienās māte un mazulis mācās kopā barot bērnu ar krūti, un šis process var būt izaicinošs. Apmeklējumu klātbūtne var traucēt šo intīmo un īpašo brīdi, izraisot uzmanības novēršanu un satraukumu.

Turklāt dažiem apmeklējumiem var būt pretrunīgi viedokļi un padomi par zīdīšanu, kas mātei var radīt nedrošību. Ir svarīgi, lai tam būtu miers un atbalsts, lai izveidotu veiksmīgu zīdīšanu.

Kad jāapmeklē apmeklējumi?

Pēc septiņu dienu perioda daudzi ārsti uzskata, ka ir droši saņemt apmeklējumus. Tomēr ir svarīgi, lai cilvēki, kuri vēlas apmeklēt bērnu, būtu veseli un paņēmuši ieteiktās vakcīnas, piemēram, gripas vakcīnu un biezpiena vakcīnu.

Ir arī svarīgi, lai apmeklējumi ievērotu higiēnas noteikumus, piemēram, roku mazgāšana pirms pieskaršanās mazulim un izvairoties no skūpstiem uz sejas. Šie pasākumi palīdz aizsargāt bērnu no infekcijām.

Īsāk sakot, mazulis nevar saņemt apmeklējumu 7. dienā aizsardzības pret infekcijām, atpūtas un ģimenes pielāgošanos un zīdīšanas iestādi. Ir svarīgi ievērot medicīniskos ieteikumus un nodrošināt jaundzimušo drošu un veselīgu vidi.