Jo lietus cupcake ir neapstrādāts iekšpusē

Kāpēc nokrišņu daudzums kļūst neapstrādāts iekšpusē?

Lietus cupcakes ir prieks un lieliska iespēja pavadīt karstu kafiju vai tēju. Tomēr mēs bieži saskaramies ar situāciju, ka klimpa iekšpusē ir neapstrādāta, kas var būt diezgan nomākta. Bet galu galā, kāpēc tas notiek?

sastāvdaļas un proporcijas

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc lietus kūka iekāpt iekšpusē, ir saistīts ar sastāvdaļām un receptē izmantotajām proporcijām. Ir svarīgi pareizi ievērot norādītos pasākumus, jo liekie šķidrumi vai dažu sastāvdaļu trūkums var traucēt pelmeņu galīgo tekstūru.

Turklāt ir svarīgi izmantot sastāvdaļas pareizajā temperatūrā. Piemēram, ja ieņēmumi prasa olas istabas temperatūrā, ir svarīgi tos iepriekš noņemt no ledusskapja.

Eļļas temperatūra

Eļļas temperatūra ir arī noteicošais faktors, lai lietus cupcake būtu labi pagatavota iekšpusē. Ja eļļa ir pārāk karsta, pelmeņi centrā var kļūt neapstrādāti un izdegt. No otras puses, ja eļļa ir pārāk auksta, pelmešana var absorbēt daudz eļļas un kļūt smaga.

Ideāls ir turēt eļļu vidējā temperatūrā – aptuveni 170 ° C līdz 180 ° C Lai pārbaudītu, vai temperatūra ir pareiza, varat izmantot kulinārijas termometru vai pārbaudīt ar maizes klaipu. Ja maize ir brūna apmēram 1 minūtē, eļļa ir ideālā temperatūrā.

foršs izmērs

Pelmeņu lielums var ietekmēt arī gatavošanas laiku un galīgo tekstūru. Ja pelmeņi ir pārāk lieli, tie var būt neapstrādāti, jo karstums nevar pietiekami ātri iekļūt centrā.

Tāpēc ieteicams pagatavot vidēja izmēra pelmeņus, lai tie būtu labi vārīti iekšpusē un no ārpuses.

cepšanas laiks

Svarīgs faktors ir arī lietus bumbiņu cepšanas laiks. Ja tie tiek noņemti no eļļas pirms laika, tie, visticamāk, ir neapstrādāti iekšpusē. No otras puses, ja tie tiek atstāti ilgu laiku, tie var būt sausi.

Ideāls ir apcept pelmeņus, līdz tie ir zeltaini brūni, procesa laikā tos pagriežot, lai nodrošinātu vienotu vārīšanu.

Pareiza uzglabāšana

Pēc lietus klimpas cepšanas ir svarīgi tos pareizi saglabāt, lai tie nebūtu neapstrādāti iekšpusē. Ļaujiet viņiem ieskrieties režģa vai absorbējošā papīrā, lai novērstu lieko eļļu.

Pēc tam novietojiet tos slēgtā traukā vai plāksnē, kas pārklāta ar alumīnija foliju. Tādā veidā viņi turpinās viegli gatavot ar atlikušo karstumu un iekšpusē būs mīksts un garšīgs.

Secinājums

Lai neļautu lietus klimpam kļūt neapstrādātam iekšpusē, ir svarīgi pareizi ievērot recepti, pievērst uzmanību eļļas proporcijām un temperatūrai un kontrolēt cepšanas laiku. Izmantojot šos padomus, jūs varat baudīt perfekti pagatavotus un garšīgus lietus pelmeņus!