Jo nokrišņu daudzums ir iemērc ar eļļu

Kāpēc nokrišņu daudzums klusē ar eļļu?

Lietus cupcakes ir prieks un lieliska iespēja pavadīt siltu kafiju. Tomēr viņi bieži nonāk pie samērcētas eļļas, kas var būt problēma. Bet vai jūs zināt, kāpēc tas notiek?

Kas ir lietus pelmeņi?

Lietus cupcakes ir tradicionāla Brazīlijas virtuves recepte. Izgatavots ar vienkāršu mīklu, pamatojoties uz miltiem, cukuru, pienu un olām, tie tiek cepti karstā eļļā līdz zeltainai un kraukšķīgiem no ārpuses.

Kāpēc viņi ir iemērc ar eļļu?

Galvenais iemesls, kāpēc lietus klimpas iemērc ar eļļu, ir lieks tauku daudzums mīklā. Kad mīkla ir ļoti taukaina, tā cepšanas laikā absorbē vairāk eļļas, kā rezultātā rodas smagi un taukaini pelmeņi.

Turklāt svarīgs faktors ir arī eļļas temperatūra. Ja eļļa ir pārāk karsta, pelmeņi no ārpuses var būt zeltaini, bet neauglīgi, gatavošanas procesā absorbējot vairāk eļļas.

Vēl viena izplatīta kļūda ir pannā vienlaikus ievietot daudzus pelmeņus. Tas izraisa eļļas temperatūras strauji pazemināšanos, izraisot pelmeņu absorbēšanu vairāk tauku.

Lai neļautu lietus pelmeņiem klusēt ar eļļu, ir svarīgi ievērot dažus padomus:

  • Cepšanā izmantojiet pietiekamu daudzumu eļļas. Pietiekami, lai segtu pelmeņus, bet bez pārspīlējumiem.
  • Sildiet eļļu vidējā temperatūrā no 160 ° C līdz 180 ° C
  • Apcep pelmeņus mazās porcijās, lai eļļa pareizi uztur temperatūru.
  • Pēc cepšanas nolejiet pelmeņus uz absorbējoša papīra, lai noņemtu lieko eļļu.
  • Sekojot šiem padomiem, jūs varēsit pagatavot garšīgas, kraukšķīgas lietus bumbiņas no ārpuses un mīkstas iekšpusē, bez eļļas mērcēšanas.

    Tagad, kad jūs zināt, kāpēc lietus pelmeņi ir iemērc ar eļļu, kā būtu ar netīrām rokām un sagatavot šo prieku? Izbaudiet dalīšanos šajā receptē ar draugiem un ģimeni!