Jo suns naktī gavilē

Kāpēc suns naktī gavilē?

Ja jums ir bijis suns vai dzīvojat netālu no kāda, kas jums ir, jūs, iespējams, esat dzirdējis suni, kas naktī gaudo. Šī uzvedība var būt intriģējoša un pat satraucoša, bet vai jūs kādreiz esat domājis, kāpēc suņi nēsāja naktī?

Komunikācija

Suņi ir sociālie dzīvnieki, un viņiem ir dažādi veidi, kā sazināties ar citiem suņiem un pat cilvēkiem. Howl ir viens no šiem saziņas veidiem. Kad kaucošs suns, viņš mēģina nodot ziņojumu citiem suņiem vai viņa īpašniekam.

Neapstrādātais var būt veids, kā pievērst citu suņu uzmanību, it īpaši, ja tie ir atdalīti. Tas ir tāpat kā suns saka: “Es esmu šeit” vai “nāc pie manis”. Turklāt kauciens var būt arī veids, kā izteikt tādas emocijas kā vientulība, bailes vai trauksme.

instinkts

Howl var būt arī suņu instinktīva izturēšanās. Suņi ir vilku pēcnācēji, kuri ir pazīstami ar to, ka viņi sazinās ar citiem iepakojumiem. Pat ja suņi gadu gaitā ir bijuši pieradināti, viņiem joprojām ir šis uvar instinkts.

Dabā Vilki domā atzīmēt teritoriju, brīdināt par briesmām vai savākt paciņu. Vietējie suņi var kompensēt līdzīgu iemeslu dēļ, piemēram, citu suņu brīdināšanu par viņu klātbūtni vai izteikt vajadzību pēc kompānijas.

reakcija uz stimuliem

Turklāt suņi var arī kompensēt, reaģējot uz ārējiem stimuliem, piemēram, ātrās palīdzības sirēnas, policijas automašīnas vai pat citi suņi gaudo. Šīs asās skaņas var stimulēt suņu Uivar instinktu, liekot tām sākt arī uivar.

Ir svarīgi uzsvērt, ka nakts nakts kauciens nebūt nav pazīme, ka kaut kas nav kārtībā. Vairumā gadījumu tas viņiem ir tikai dabiskas komunikācijas veids. Tomēr, ja jūsu suņa kauciens kļūst pārmērīgs, noturīgs vai ja šķiet, ka tas rada diskomfortu, ieteicams konsultēties ar veterinārārstu, lai izslēgtu iespējamās veselības problēmas.

Secinājums

Suņu gaudošanai naktī var būt dažādi iemesli, piemēram, komunikācija, instinkts un reakcija uz stimuliem. Ir svarīgi saprast, ka kauciens ir dabisks suņu izpausmes veids un tas nebūt nenozīmē problēmu. Ja jūs uztrauc jūsu suņa kauciens, vienmēr ir labāk meklēt norādījumus no profesionāļa.