Jo mans dēls visu iznīcina

Tā kā mans dēls iznīcina visu

Bērna piedzimšana ir viena no atalgojošākajām dzīves pieredzēm, taču tā var būt arī izaicinoša. Daudzi vecāki saskaras ar situāciju, kad viņu bērni iznīcina visu apkārtējo. Šajā emuārā mēs izpētīsim iespējamos šādas uzvedības iemeslus un apspriedīsim dažas stratēģijas, kā ar to rīkoties.

Iespējamie iemesli

Ir vairāki iemesli, kāpēc bērnam var būt ieradums iznīcināt lietas. Daži no tiem ietver:

  • Ziņkārība: bērni ir dabiski ziņkārīgi un, iespējams, vēlēsies izpētīt apkārtējo pasauli, kas var izraisīt destruktīvu uzvedību.
  • Emociju izpausme: Daži bērni var iznīcināt lietas kā veidu, kā izteikt neapmierinātību, dusmas vai garlaicību.
  • imitācija: ja bērns redz citus cilvēkus, kas iznīcina lietas, viņš var atdarināt šo izturēšanos.
  • Nepieciešamība pēc uzmanības: Daži bērni var iznīcināt lietas kā veidu, kā pievērst vecāku uzmanību.
  • Stratēģijas, kā rīkoties ar destruktīvu uzvedību

    Šeit ir dažas stratēģijas, kas var palīdzēt vecākiem tikt galā ar viņu bērnu iznīcinošo izturēšanos:

    Izveidojiet skaidras robežas

    Ir svarīgi agri noteikt skaidras robežas un paskaidrot bērnam, kāda uzvedība ir pieņemama un kuras viņi nav. Tas var palīdzēt samazināt destruktīvo izturēšanos.

    Nodrošiniet alternatīvas

    Tā vietā, lai tikai teiktu “nē”, kad bērns gatavojas kaut ko iznīcināt, piedāvājiet alternatīvas. Piemēram, ja viņa met priekšmetus uz grīdas, dodiet viņai piemērotu rotaļlietu.

    pastiprina pozitīvu izturēšanos

    Slavējiet un apbalvojiet bērnu, kad viņš uzvedas pareizi. Tas var veicināt šīs izturēšanās atkārtošanos un samazināt destruktīvo izturēšanos.

    Secinājums

    Bērna iznīcinoša izturēšanās var būt izaicinoša, taču ir svarīgi izprast šīs uzvedības iemeslus un ieviest atbilstošas ​​stratēģijas, lai to risinātu. Skaidru robežu noteikšana, alternatīvu piedāvāšana un pozitīvas izturēšanās pastiprināšana ir dažas no stratēģijām, kas var palīdzēt vecākiem šajā ceļojumā.