Jo suņa acs ir padzirdīta

Kāpēc suņa acs ķircināt?

Ja jums ir bijis suns vai dzīvojat kopā ar šiem dzīvniekiem, jūs, iespējams, esat pamanījis, ka dažreiz viņiem ir asarojoša acs. Bet vai jūs zināt, kāpēc tas notiek?

Ir vairāki iemesli, kāpēc suņa aci var padzirdīt. Daži no tiem ietver:

acu problēmas

Kā arī cilvēki, suņi, cita starpā, var rasties arī acu problēmas, piemēram, konjunktivīts, radzenes čūlas, katarakta. Šie apstākļi var izraisīt kairinājumu un iekaisumu acī, izraisot asarošanu.

Alerģijas

Tāpat kā cilvēkiem, suņiem cita starpā var būt alerģija arī pret noteiktām vielām, piemēram, ziedputekšņiem, ērcītēm, tīrīšanas līdzekļiem. Kad suņa acis var tikt nokaitinātas un padzirdītas.

dīvaini ķermeņi

Suņiem ir ierasts ievietot purnu vietās, kur tiem nevajadzētu, piemēram, augi, zāle vai pat svešķermeņi. Šie dīvainie ķermeņi var iekļūt suņa acīs, izraisot kairinājumu un plīsumus.

problēmas lakas dziedzeros

Dažām suņu šķirnēm, piemēram, shih tzus un buldogiem, visticamāk, ir problēmas lakrimālajos dziedzeros. Šie dziedzeri ir atbildīgi par asaru, kas ieeļļo acis, veidošanā. Kad šajos dziedzeros ir problēma, suņa acs var kļūt ūdeņaina.

Ko darīt, ja suņa acs ir ūdeņaina?

Ja pamanāt, ka jūsu suņa acs ir ūdeņaina, ir svarīgi to novest pie veterinārārsta, lai novērtētu. Veterinārārsts var noteikt asarošanas cēloni un norādīt uz pareizu ārstēšanu.

Tikmēr izvairieties no suņa acu skrāpēšanas vai berzēšanas, jo tas var padarīt kairinājumu vēl sliktāku. Saglabājiet reģionu tīru un bez netīrumiem, izmantojot veterinārārsta ieteikto fizioloģisko šķīdumu.

Atcerieties, ka pārmērīga asarošana suņa acīs var liecināt par kādu veselības problēmu, tāpēc ir svarīgi meklēt profesionālu palīdzību.