Jo acs kļūst pietūkušas, kad raudām

Tā kā acs kļūst pietūkušas, kad raudam

Kurš nekad neraudāja un saprata, ka viņa acis vēlāk ir pietūkušas? Šī ir izplatīta parādība, un tam ir zinātnisks skaidrojums. Kad mēs raudājam, mūsu asaru dziedzeri rada asaras, kas sastāv no ūdens, minerālvielām, olbaltumvielām un taukiem. Šīs asaras ir atbildīgas par acu eļļošanu un aizsardzību.

Tomēr, kad mēs raudājam lielos daudzumos, asaras var pārplūst un aizplūst uz sejas. Turklāt raudāšanas akts izraisa arī asinsvadu paplašināšanos ap acīm, kas noved pie pietūkuma.

Kāpēc acis ir pietūkušas?

Acu pietūkums pēc raudāšanas notiek ķermeņa iekaisuma reakcijas dēļ. Kad mēs raudājam, mūsu ķermenis izdala ķīmiskas vielas, piemēram, histamīnu, kas izraisa asinsvadu dilatāciju un palielina audu caurlaidību.

Šī iekaisuma reakcija izraisa šķidruma un asins šūnu asinsvadus ekstravēt audiem ap acīm, kā rezultātā rodas raksturīgs pietūkums.

Kā samazināt acu pietūkumu pēc raudāšanas?

Ir daži pasākumi, kas var palīdzēt samazināt acu pietūkumu pēc raudāšanas:

  • Aukstu kompresu lietošana: aukstu kompresu uzklāšana uz acīm var palīdzēt samazināt pietūkumu. Aukstums palīdz sarukt asinsvadus un samazināt iekaisumu.
  • Maigi masēt reģionu: maigas masāža ap acīm var palīdzēt stimulēt asinsriti un samazināt pietūkumu.
  • Paceļot galvas: gulēšana ar augstu galvu var palīdzēt samazināt šķidruma uzkrāšanos ap acīm.
  • Ir svarīgi uzsvērt, ka acu pietūkums pēc raudāšanas ir īslaicīgs un laika gaitā mēdz pazust. Ja pietūkums ilgstoši saglabājas vai to pavada citi simptomi, ieteicams meklēt medicīnisku padomu.


    Kāpēc acs kļūst pietūkušas, kad raudājam?
    Kā samazināt acu pietūkumu pēc raudāšanas?

    Kad mēs raudājam, asaras pārplūst un pagarina asinsvadus ap acīm, izraisot pietūkumu. Aukstu saspiešanas lietošana, maigi masējot reģionu un pacelt galvu, var palīdzēt samazināt pietūkumu.