Jo Betta zivju burbuļi akvārijā

Tā kā Betta zivju burbuļi akvārijā

Betta zivis, kas pazīstama arī kā cīņas zivis, ir pazīstamas ar savu skaistumu un savdabīgo izturēšanos. Viena no interesantākajām šo zivju iezīmēm ir to spēja burbuļi akvārijā. Bet kāpēc viņi to dara?

Dabiskā uzvedība

Betta zivis ir dzimtene Dienvidaustrumu Āzijas reģionā, kur tā dzīvo stāvos ūdeņos, piemēram, purvos un rīsos. Šīm videi ir zems skābekļa saturs, kas liek bettām attīstīt spēju elpot atmosfēras gaisu.

Kad betta burbuļi akvārijā, viņš faktiski būvē burbuļu ligzdu. Šīs ligzdas ir izgatavotas ar zivju siekalām un pasniedz olšūnu un kucēnu izvietošanai. Tā ir aizsardzības un vecāku aprūpes forma.

reproduktīvā instinkts

Bettas ir oviparous zivis, tas ir, tās reproducē caur olām. Vīrietis ir atbildīgs par burbuļu ligzdas celtniecību un sievietes piesaistīšanu nārstam. Pēc nārsta vīrietis rūpējas par olām un kucēniem, līdz viņi ir gatavi riskēt atsevišķi.

Ir svarīgi atzīmēt, ka ne visi vīriešu bettas veido burbuļu ligzdas. Dažiem var nebūt izstrādāts reproduktīvais instinkts vai nav ideālā stāvoklī reprodukcijai.

akvārija kopšana

Lai Betta zivis veidotu savu burbuļu ligzdu, ir svarīgi piedāvāt atbilstošu vidi akvārijā. Daži padomi, kā nodrošināt Betta labklājību, ir:

  • Uzturiet ūdens temperatūru starp 24 ° C līdz 28 ° C;
  • Izmantojot zemas jaudas filtru, jo ūdens kustība var izjaukt ligzdas uzbūvi;
  • Nodrošiniet peldošus augus, piemēram, ūdens salātus, kas kalpo kā ligzdas atbalsts;
  • Izvairieties no citu zivju klātbūtnes akvārijā, jo Betta ir teritoriāla un var tikt uzsvērta;
  • Regulāri veiciet daļēju ūdens maiņu, lai saglabātu ūdens kvalitāti.
  • Secinājums

    Betta Fish izgatavotie burbuļi akvārijā ir dabiska un instinktīva uzvedība, kas saistīta ar reprodukciju. Tas ir aizsardzības un vecāku aprūpes veids. Lai Betta varētu veidot savu burbuļu ligzdu, ir svarīgi piedāvāt atbilstošu vidi akvārijā ar pareizu temperatūru un ūdens kvalitāti.

    Jūsu betta zivju izturēšanās novērošana un jūsu vajadzību izpratne ir būtiska, lai nodrošinātu jūsu labklājību un veselību.