Jo siers uzbriest

Tā kā siers uzbriest

Siers ir ļoti novērtēts ēdiens dažādās kultūrās visā pasaulē. To var patērēt daudzos veidos, neatkarīgi no tā, vai tas ir sviestmaizēs, picās, salātos vai pat atsevišķi. Tomēr daži cilvēki var pamanīt, ka pēc siera patērēšanas viņi jūtas pietūkuši. Bet galu galā, kāpēc tas notiek?

pietūkuma iemesli

Pietūkums pēc siera patēriņa var izraisīt dažādi faktori. Viens no tiem ir laktozes nepanesamība. Laktoze ir cukurs, kas atrodas pienā un tā atvasinājumos, piemēram, siers. Dažiem cilvēkiem ir grūti sagremot šo cukuru, kas var izraisīt gāzu uzkrāšanos un vēdera pietūkumu.

Vēl viens iemesls var būt tauku klātbūtne sierā. Dažiem siera veidiem ir lielāks tauku daudzums, kas var apgrūtināt gremošanu un izraisīt pietūkuma sajūtu.

Kā izvairīties no pietūkuma

Ja jūs saprotat, ka pēc siera lietošanas esat pietūkušies, daži pasākumi var palīdzēt izvairīties no šī diskomforta. Viens ir izvēlēties sieru ar mazāku laktozes saturu, piemēram, nobriedušiem sieriem. Šie sieri iziet fermentācijas procesu, kas samazina klāt esošo laktozes daudzumu.

Turklāt ir svarīgi pievērst uzmanību patērētā siera daudzumam. Pārmērīgi tauki var apgrūtināt gremošanu un izraisīt pietūkumu. Tāpēc ieteicams patērēt sieru mēreni.

Secinājums

Pietūkums pēc siera patēriņa var izraisīt laktozes nepanesamība vai tauku klātbūtne. Lai izvairītos no šī diskomforta, varat izvēlēties sieru ar mazāku laktozes saturu un mēreni patērēt pārtiku.

  • Atsauces:
  • Veselības-laktozes ministrija Ieturance
  • Nacionālais biotehnoloģijas informācijas centrs – laktozes nepanesība un kuņģa zarnu govs piena alerģija bērnu un bērniem parastiem nepareiziem priekšstatiem – bieži sastopami nepareizie priekšstati un bērni par nepareiziem priekšstatiem. Pārskatīts