Jo mazuļa seja saņem karusas

Kāpēc mazuļa seja kļūst karusas?

Kad runa ir par jutīgo mazuļu ādu, ir ierasts, ka viņi attīsta karusas vai mazus ādas izvirdumus. Šos apstākļus var izraisīt vairāki faktori, sākot no alerģijām līdz infekcijām. Šajā emuārā mēs izpētīsim galvenos iemeslus, kāpēc mazuļa seju var veikt un kā rīkoties ar šīm situācijām.

Alerģijas

Viens no galvenajiem automašīnas sejas cēloņiem ir alerģija. Zīdaiņu āda ir ārkārtīgi jutīga un var reaģēt uz noteiktiem pārtikas produktiem, personīgās higiēnas līdzekļiem, audumiem vai pat kontaktu ar mājdzīvniekiem. Ir svarīgi novērot, vai karusas parādās pēc kāda no šiem elementiem iedarbības, un, ja jā, izvairieties no kontakta, lai izvairītos no alerģiskām reakcijām.

infekcijas

Infekcijas var būt atbildīgas arī par gabaliņiem uz mazuļa sejas. Piemēram, seborrikas dermatīts ir izplatīts stāvoklis, kas izraisa sarkanus plankumus uz mazuļa ādas. Vēl viena izplatīta infekcija ir impetigo, kas izraisa mazus burbuļus, kas pilni ar strutas. Ja jums ir aizdomas par infekciju, ir svarīgi konsultēties ar ārstu par pareizu diagnozi un pareizu ārstēšanu.

Klimats un temperatūra

Klimats un temperatūra var ietekmēt arī mazuļa ādu, izraisot gabaliņu parādīšanos. Piemēram, intensīvi auksts var izžūt ādu un izraisīt kairinājumu. No otras puses, pārmērīga karstums var izraisīt pārmērīgu sviedru un poras bloku, kā rezultātā rodas izsitumi. Pārliecinieties, lai mazulis būtu ērts un aizsargāts pret ārkārtējiem laika apstākļiem.

Ādas kopšana

Papildus iepriekš minētajiem faktoriem mazuļa ādas kopšanai ir liela nozīme arī rūpes novēršanā. Ir svarīgi izmantot mīkstus un specifiskus produktus zīdaiņiem, izvairoties no agresīvu ķīmisku vielu izmantošanas. Turklāt ir svarīgi saglabāt mazuļa ādu tīru un hidratētu, izvairoties no netīrumu un baktēriju uzkrāšanās.

Secinājums

Karocinhos uz mazuļa sejas var izraisīt dažādi faktori, sākot no alerģijām līdz infekcijām un laika apstākļiem. Ir svarīgi novērot simptomus un vajadzības gadījumā meklēt medicīnisku padomu. Turklāt pareiza mazuļa ādas kopšana var palīdzēt novērst šo izsitumu parādīšanos. Vienmēr atcerieties konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu, lai iegūtu precīzu diagnozi un pareizu ārstēšanu.