Jo Ših Tzu neļauj mēli ārā

Kāpēc Šihs Tzu izvelk savu mēli?

Ja esat suņu mīļākais, jūs, iespējams, esat redzējis shih tzu ar mēli ārā. Šī ir šīs suņu šķirnes kopīga iezīme, un tā var šķist mīlīga un smieklīga. Bet vai jūs kādreiz esat domājis, kāpēc tas notiek? Šajā rakstā mēs izpētīsim iespējamos iemeslus, kāpēc Shih Tzus izvada viņu mēli.

Fiziskās īpašības

Viens no iemesliem, kāpēc Šihs Tzuss iziet mēli, ir viņu fizisko īpašību dēļ. Šai suņu šķirnei ir īss un saplacināts purns, kas var apgrūtināt ķermeņa elpošanu un regulēšanu. Tā rezultātā viņiem var būt mēle, lai mēģinātu atdzist un labāk elpot.

Turklāt shih tzus ir ievērojams apakšējais žoklis, kas mēli var padarīt dabiski no mutes. Tas nerada veselības problēmu un ir tikai šķirnes fiziska īpašība.

Veselības problēmas

Lai arī Ših Tzus ir ierasts iziet no mēles viņu fizisko īpašību dēļ, tā var būt arī veselības problēmu pazīme. Daži medicīniski apstākļi, kas var izraisīt šādu uzvedību, ietver:

  • Elpošanas problēmas: shih tzus ir pakļauts elpošanas problēmām, piemēram, brahikefālijas sindromam, kas ietekmē spēju normāli elpot. Tas var likt viņiem noturēt mēli, mēģinot iegūt vairāk skābekļa.
  • Zobu problēmas: Periodonta slimības, kariesa vai zobu sāpes var izraisīt ših tzu, lai jūsu mēle netiktu no mutes.
  • Dehidratācija: ja ših tzu ir dehidrēts, tam var būt jūsu mēle kā slāpes signāls.
  • Ja pamanāt, ka jūsu shih tzu pastāvīgi izturas pret jūsu valodu un tam ir citi simptomi, ir svarīgi konsultēties ar veterinārārstu, lai atmestu visas veselības problēmas.

    Uzvedība un emocijas

    Papildus fiziskiem un veselības apsvērumiem uzvedība un emocijas var ietekmēt arī faktu, ka Šihs Tzu viņu mēli izvada. Daži suņi to var izdarīt, kad viņi ir nemierīgi, stresa vai satraukti. Tas ir veids, kā izteikt savas emocijas un paziņot par savu prāta stāvokli.

    Ir svarīgi novērot kontekstu, kurā jūsu ših tzu izvada jūsu mēli. Ja viņš spēlē, skrien vai kratot asti, tā, visticamāk, ir tikai laimes un aizrautības izpausme.

    Secinājums

    Īsāk sakot, Shih Tzus var iziet mēli, pateicoties fiziskajām īpašībām, veselības problēmām vai kā emociju izteikšanas veidu. Ja jūs uztrauc jūsu suņa izturēšanās, vienmēr ieteicams konsultēties ar veterinārārstu, lai saņemtu pareizu norādījumu.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par to, kāpēc Šihs Tzu izvada savu mēli. Šie jaukie suņi ir personības pilni, un viņu īpatnības padara tos tikai vēl īpašākus!