Jo shih tzu laiza intīmās daļas

Kāpēc shih tzu laiza intīmās daļas?

Ja jums pieder ših tzu, jūs droši vien esat domājis, kāpēc šai suņu šķirnei ir ieradums laizīt jūsu privātās daļas. Lai arī tas var šķist dīvaini vai pat satraucoši, šī izturēšanās ir diezgan izplatīta Šiha Tzusā, un tai ir vairāki iespējamie skaidrojumi.

Higiēnas instinkts

Viens no iemesliem, kāpēc Shih Tzus laiza savas intīmās daļas, ir higiēnas instinkts. Tāpat kā citiem suņiem, Ših Tzusam ir ieradums laizīt sevi, lai paliktu tīrs. Viņi var laizīt savas intīmās detaļas, lai noņemtu visus nevēlamos netīrumus vai smaku.

ādas problēmas

Vēl viens iespējamais skaidrojums par privāto daļu laizīšanas izturēšanos ir ādas problēmu klātbūtne. Ših Tzus, visticamāk, attīstīsies ādas alerģijas un infekcijas, kas var izraisīt niezi un diskomfortu. Laizot viņu privātās daļas, viņi, iespējams, mēģina mazināt niezi vai kairinājumu.

urīna problēmas

Daži shih tzus var laizīt savas privātās daļas urīna problēmu dēļ. Urīnceļu infekcijas, nieru akmeņi vai citi apstākļi, urinējot, var izraisīt diskomfortu vai sāpes. Laizīšanas akts var būt veids, kā mazināt diskomfortu vai mēģināt notīrīt skarto zonu.

Seksuālā uzvedība

Dažos gadījumos intīmo daļu laizīšanas izturēšanās var būt saistīta ar seksuālo izturēšanos. Suņiem, ieskaitot Shih Tzus, ir instinkts laizīt savas intīmās daļas kā daļu no pārošanās uzvedības. Tas var notikt pat suņiem, kas ir kastrēti vai sterilizēti.

Kad uztraucas

Lai arī Ših Tzus ir ierasts laizīt savas intīmās daļas, ir svarīgi apzināties visas jūsu suņa uzvedības vai higiēnas ieradumu izmaiņas. Ja pamanāt, ka jūsu shih tzu laiza savas intīmās daļas, tam ir sāpju vai diskomforta pazīmes, vai arī, ja ir kādas izmaiņas urīna krāsā, smaržā vai konsistencē, ir ieteicams konsultēties ar veterinārārstu, lai pareizi novērtētu. < /p>

Īsāk sakot, intīmo daļu laizīšanas izturēšanās ir izplatīta Šiha Tzusā, un tai var būt vairāki iespējamie skaidrojumi, ieskaitot higiēnas instinktu, ādas problēmas, urīna problēmas un seksuālo izturēšanos. Tomēr ir svarīgi apzināties visas izmaiņas suņa uzvedībā un vajadzības gadījumā meklēt veterinārās norādes.