Pārāk daudz uzņēmuma, kas ir

uzņēmuma īpašums: kas tas ir un kā definēt?

Uzņēmuma lielums ir klasifikācija, kas nosaka organizācijas lielumu un spējas. Šī klasifikācija ir svarīga dažādiem mērķiem, piemēram, nodokļu priekšrocību iegūšana, dalība sabiedriskos piedāvājumos un darba saistību definīcija.

Kā noteikt uzņēmuma lielumu?

Lai definētu uzņēmuma lielumu, ir jāņem vērā daži kritēriji, piemēram, gada ieņēmumi, darbinieku skaits un organizatoriskā struktūra. Šai klasifikācijai tiek izmantotas dažādas metodoloģijas, bet viena no visizplatītākajām ir gada ieņēmumu izmantošana kā bāze.

Microenterprise

Microenterprise ir tas, kuru gada ieņēmumi ir līdz 360 000,00 USD. Parasti šāda veida uzņēmums sastāv no neliela skaita darbinieku un tam ir vienkārša organizatoriska struktūra.

mazs uzņēmums

Neliels uzņēmums ir tāds, kura gada ieņēmumi ir no USD 360 000,00 līdz 4 800 000,00 USD. Šāda veida uzņēmumam parasti ir lielāks darbinieku skaits un sarežģītāka organizatoriskā struktūra nekā mikrouzņēmumam.

Vidējais uzņēmums

Vidējais uzņēmums ir tāds, kura gada ieņēmumi ir no USD 4 800 000,00 līdz USD 300 000 000,00. Šāda veida uzņēmumam parasti ir ievērojams skaits darbinieku un izturīgāka organizatoriskā struktūra.

Lielisks uzņēmums

Liels uzņēmums ir tāds, kura gada ieņēmumi pārsniedz USD 300 000 000,00. Šāda veida uzņēmumam parasti ir liels skaits darbinieku un sarežģīta organizatoriskā struktūra.

Pabalsti un saistības atbilstoši uzņēmuma lielumam

Uzņēmuma lielums ietekmē daudzos aspektos, piemēram, nodokļu priekšrocības, darba saistības un dalība sabiedrības piedāvājumos. Piemēram, mikro un mazie uzņēmumi var gūt labumu no vienkāršota nodokļu režīma Simple Nacional, kas piedāvā nodokļu priekšrocības. Turklāt dažāda lieluma uzņēmumiem ir īpašas darba saistības, piemēram, cilvēku ar invaliditāti pieņemšana darbā.

Secinājums

Uzņēmuma lielums ir svarīga klasifikācija, kas nosaka organizācijas lielumu un spējas. Šī klasifikācija tiek izmantota dažādiem mērķiem, piemēram, nodokļu priekšrocību iegūšana un darba saistību definīcija. Ir svarīgi zināt kritērijus, ko izmanto, lai noteiktu uzņēmuma lielumu, un apzināties ieguvumus un saistības atbilstoši lielumam.