Es varu ievadīt apdrošināšanu pirms FGT izņemšanas

Vai es varu ievadīt apdrošināšanu pirms FGT izņemšanas?

Kad rodas bezdarba situācija, ir ierasts, ka cilvēki meklē alternatīvas, lai nodrošinātu viņu finansiālo drošību. Viena no visbiežāk sastopamajām iespējām ir iekļūt bezdarba apdrošināšanā, kas ir ieguvums, kas bez iemesla piešķirtajiem darbiniekiem tiek piešķirts.

Tomēr daudziem cilvēkiem ir jautājumi, ja pirms FGTS izņemšanas ir iespējams ievadīt bezdarba apdrošināšanu. Šajā rakstā mēs noskaidrosim šo jautājumu un paskaidrosim, kā process darbojas.

Kas ir bezdarba apdrošināšana?

Bezdarba apdrošināšana ir ieguvums, ko federālā valdība maksā darbiniekiem, kuri tika atlaisti bez iemesla. Tās mērķis ir nodrošināt pagaidu ienākumus darbiniekam bezdarbniekiem, kamēr viņš var aizstāt sevi darba tirgū.

Ja jums ir tiesības uz bezdarba apdrošināšanu, ir jāatbilst dažām prasībām, piemēram, tā, ka tā ir strādājusi uz noteiktu laiku, bez darba un tai nav pietiekamu ienākumu iztikai.

Kā FGTS izņemšana?

FGTS ir garantijas fonds, par kuru ir nosaukts katrs darba ņēmējs ar oficiālu līgumu. Tas sastāv no ikmēneša noguldījumiem, ko darba devējs veic kontā, kas saistīts ar darbinieku. FGTS iemaksātā summa pieder darbiniekam, bet cita starpā to var ievilkt tikai īpašās situācijās, piemēram, atlaišana bez iemesla, pensionēšanās, īpašuma iegāde.

Lai izņemtu FGTS, ir jāievēro daži noteikumi, ko izstrādājuši Caixa Econômica federālais, kas ir iestāde, kas ir atbildīga par fonda administrēšanu. Parasti darbiniekam ir jāiesniedz dokumenti, kas pierāda situāciju, kas ļauj izņemt, piemēram, darba līguma izbeigšana.

Vai es varu ievadīt bezdarba apdrošināšanu pirms FGT izņemšanas?

Jā, pirms FGT izņemšanas ir iespējams ievadīt bezdarba apdrošināšanu. Bezdarba apdrošināšana ir ieguvums neatkarīgi no FGT, ti, darbinieks var pieprasīt bezdarba apdrošināšanu, kaut arī viņš vēl nav izvilcis savus FGT.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka FGTS izņemšana var būt interesanta iespēja papildināt ienākumus bezdarba periodā. Tāpēc darba ņēmējam ieteicams pārbaudīt, vai viņam ir tiesības izstāties no FGTS un, ja tas ir pozitīvs, pirms nonākšanas bezdarba apdrošināšanā.

Secinājums

Bezdarba apdrošināšanas iekļūšana pirms FGT izņemšanas ir iespēja atlaistiem darbiniekiem bez iemesla. Tomēr ir svarīgi novērtēt, vai FGTS izņemšana var būt interesanta iespēja papildināt ienākumus bezdarba periodā. Skatiet Caixa Econômica federālā noteikumus un izvēlieties labāko jūsu situāciju.