Es varu skriet tikai ar dut

Es varu skriet tikai ar dut?

Ja esat autovadītājs vai apsverat autovadītāja apliecības ņemšanu, jūs droši vien esat dzirdējis par DUT. Bet galu galā kāds ir dut un vai ir iespējams ar to darboties tikai? Šajā rakstā mēs noskaidrosim visas jūsu šaubas par šo tēmu.

Kas ir dut?

DUT vai vienas pārskaitījuma dokuments ir Dokuments, ko izdod Valsts satiksmes departaments (Detran), kas pierāda transportlīdzekļa īpašumtiesības. Tajā ir visa nepieciešamā informācija par transportlīdzekli, piemēram, modeli, plāksni, šasiju, cita starpā.

Vai es varu skriet tikai ar dut?

Nē, jūs nevarat vienkārši skriet ar DUT. Dut ir pārsūtīšanas dokuments, ti, tas pierāda transportlīdzekļa īpašumtiesību nodošanu starp diviem cilvēkiem. Lai varētu cirkulēt ar transportlīdzekli, ir jābūt derīgai valsts autovadītāja apliecībai (CNH) un transportlīdzekļa reģistrācijas un licencēšanas sertifikāts (CRLV).

CRLV ir dokuments, kas pierāda, ka transportlīdzeklis ir pareizi licencēts un spējīgs cirkulēt. To katru gadu izdod Detran, un tas to vajadzētu atjaunot katru gadu. Bez CRLV transportlīdzekli var konfiscēt un vadītājam var uzlikt naudas sodu.

Ko darīt CRLV zaudēšanas gadījumā?

Ja esat pazaudējis CRLV, jums jāpieprasa dokumenta dublikāts no Detran. Par to jums jāmaksā maksa un jāuzrāda daži dokumenti, piemēram, ziņojums par notikumu (BO) un sākotnējais DUT. Pēc maksas samaksāšanas un dokumentu noformējuma Detran izdos Crlv.

dublikātu

Secinājums

Īsāk sakot, DUT ir transportlīdzekļa īpašuma pārsūtīšanas dokuments un neļauj vadītājam cirkulēt ar transportlīdzekli. Lai varētu skriet, ir nepieciešams derīgs CNH un CRLV, kas pierāda, ka transportlīdzeklis ir pareizi licencēts. CRLV zaudēšanas gadījumā ir jāpieprasa dublikāts ar Detran.

Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par iespēju darboties tikai ar DUT. Ja jums ir vairāk jautājumu par to, atstājiet to komentāros zemāk.