Es varu balsot bez vēlētāja titula

Vai es varu balsot bez vēlētāja titula?

Pilsoņu izplatītas šaubas ir par to, vai ir iespējams balsot, ja nav vēlētāja titula. Šajā rakstā mēs precizēsim šo jautājumu un iepazīstināsim ar nepieciešamo informāciju, lai jūs varētu izmantot savas balsošanas tiesības.

Vai vēlētāju nosaukums ir obligāts?

Jā, vēlētāju tituls ir obligāts visiem Brazīlijas pilsoņiem, kas vecāki par 18 gadiem un jaunāki par 70 gadiem. Tas ir dokuments, kas pierāda jūsu reģistrāciju vēlēšanu reģistrā un ir nepieciešams, lai piedalītos vēlēšanās.

Vai es varu balsot bez vēlētāja titula?

Nē, nav iespējams balsot bez vēlētāju reģistrācijas. Nosaukums ir dokuments, kas ļauj identificēt kā vēlētāju un ir tiesības piedalīties vēlēšanās. Bez tā jūs nevarēsiet izmantot savu balsojumu.

Ir svarīgi uzsvērt, ka balsojums ir pilsoņa tiesības un pienākums, un viņu dalība vēlēšanās ir demokrātijas būtiska. Tāpēc ir svarīgi, lai jūs tiktu regulēts un būtu vēlētāja tituls.

Kā iegūt vēlētāju titulu?

Lai iegūtu vēlētāju titulu, ir jāapmeklē sava reģiona vēlēšanu reģistra birojs ar šādiem dokumentiem:

  • Foto identitātes dokuments;
  • dzīvesvietas pierādījums;
  • Militārā dienesta atbrīvošanas pierādījums (vīriešiem, kas vecāki par 18 gadiem).
  • Vēlēšanu reģistrā jums jāaizpilda vēlēšanu iesaukšanas veidlapa un jāsniedz pieprasītā informācija. Pēc reģistrācijas jūs saņemsiet savu vēlētāju titulu.

    Ko darīt, ja es zaudēju vēlētāju titulu?

    Ja esat zaudējis vēlētāju titulu, varat pieprasīt dublikātu sava reģiona vēlēšanu reģistra birojā. Jums būs jāiesniedz ID foto un jāmaksā maksa par dublikāta izsniegšanu.

    Ir svarīgi saglabāt vēlētāju titulu drošā vietā, jo tas ir jūsu vēlēšanu identifikācijas dokuments un būs nepieciešams balsot vēlēšanās.

    Secinājums

    Vēlētāja nosaukums ir obligāts balsot vēlēšanās, un bez tā nav iespējams balsot. Tāpēc ir svarīgi, lai visi Brazīlijas pilsoņi, kas vecāki par 18 gadiem

    Ja esat zaudējis vēlētāju titulu, neuztraucieties, varat pieprasīt dublikātu sava reģiona vēlēšanu reģistra birojā. Saglabājiet savu titulu drošā vietā un aktīvi piedalieties vēlēšanās, izmantojot savas balsošanas tiesības.