Jo rūgtais avokado

Kāpēc rūgtais avokado?

Avokado ir auglis, ko ļoti novērtē tā maigā garša un krēmība. Tomēr daži cilvēki, lietojot šos augļus, var pamanīt rūgtu garšu. Bet kāpēc tas notiek?

avokado kompozīcija

Avokado sastāv no dažādām barības vielām, piemēram, veselīgiem taukiem, vitamīniem, minerāliem un šķiedrām. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka avokado rūgtā garša nav saistīta ar šīm sastāvdaļām.

fermenti, kas izraisa rūgtumu

Avokado rūgtums ir saistīts ar diviem augļos esošajiem fermentiem: polifenola oksidāzi un lipoksigenāzi. Šie fermenti tiek atbrīvoti, kad avokado tiek sagriezts vai sasmalcināts, un reaģē ar gaisa skābekli, kā rezultātā veidojas rūgti savienojumi.

Kā izvairīties no avokado rūgtuma?

Ir daži padomi, kas var palīdzēt samazināt avokado rūgtumu:

  • Lietojiet avokado tūlīt pēc griešanas, neļaujot fermentiem reaģēt ar skābekli;
  • Avokado pievienojiet citrona vai citrona sulu, jo citruskābe, kas atrodas citronā, var neitralizēt fermentus, kas atbild par rūgtumu;
  • Veikals avokado hermētiskā traukā, samazinot kontaktu ar gaisu;
  • Izvēlieties vairāk nobriedušu avokado, jo tiem parasti ir mazāk rūgto enzīmu.
  • Šie padomi var palīdzēt samazināt avokado rūgtumu, taču ir svarīgi atcerēties, ka garša var mainīties atkarībā no augļu daudzveidības un to nogatavināšanas pakāpes.

    Ziņkārības par avokado

    Avokado ir augļi, kas cēlušies no Centrālamerikas un tiek kultivēti vairākās pasaules valstīs. Papildus savam unikālajai garšu avokado ir pazīstams arī ar ieguvumiem veselībai, piemēram, sirds un asinsvadu veselības uzlabošana un sāta veicināšana.

    Turklāt avokado ir daudzpusīga sastāvdaļa, un to var izmantot dažādos preparātos, piemēram, guakamole, salāti, sviestmaizes un pat desertos.

    Tāpēc, pat ja avokado dažās situācijās var būt rūgta garša, ir vērts izpētīt visas tās kulinārijas iespējas un baudīt ieguvumus, ko šie augļi var piedāvāt.