Jo mazulis nevar gulēt kā Bruco

Kāpēc mazulis nevar gulēt uz viņa skenēšanas?

Gulēšana ir būtiska aktivitāte mazuļu attīstībai un veselīgai izaugsmei. Tomēr ir dažas pozīcijas, no kurām vajadzētu izvairīties, piemēram, gulēšana. Šajā rakstā mēs sapratīsim, kāpēc šī pozīcija nav ieteicama un kādi ir labākie veidi, kā gulēt mazulim.

Kāpēc kuņģa stāvoklis ir bīstams mazuļiem?

Kuņģa stāvoklis var palielināt pēkšņas zīdaiņu nāves risku, kas pazīstams arī kā pēkšņa zīdaiņu nāves sindroms (SMSL). SMSL ir pēkšņa un neizskaidrojama veselīga mazuļa nāve, parasti miega laikā.

Kad mazulis guļ ar vēderu, viņam var būt grūti pareizi elpot. Tas notiek tāpēc, ka pozīcija saspiež krūtis un seju pret matraci, apgrūtinot iekļūšanu plaušās. Turklāt kuņģa stāvoklis var arī paaugstināt mazuļa ķermeņa temperatūru, kas var būt kaitīga.

Kādas ir labākās pozīcijas mazulim gulēt?

Drošākais stāvoklis mazulim gulēt ir aizmugurē, pazīstams arī kā guļus stāvoklī. Šī pozīcija ļauj mazulim brīvi elpot un samazina nosmakšanas risku. Ir svarīgi, lai mazulis gulētu uz stingras virsmas, piemēram, gultiņas matrača, un bez spilveniem, segām vai citiem vaļīgiem priekšmetiem, kas var traucēt elpošanas traktam.

Papildus guļus stāvoklim ir iespējams arī likt mazulim gulēt. Tomēr ir svarīgi nodrošināt, lai mazulis miega laikā neietu vēdera stāvoklī.

Ir svarīgi atzīmēt, ka katrs mazulis ir unikāls un var būt miega preferences. Tāpēc ir svarīgi sarunāties ar bērna pediatru, lai iegūtu īpašas vadlīnijas par labāko stāvokli, lai viņš gulētu.

  • guļus stāvoklī (uz vēdera uz augšu)
  • Sānu stāvoklis (uzmanīgi, lai izvairītos no kuņģa stāvokļa)

  • pozīcija
    apraksts

    Ir svarīgi atcerēties, ka mazuļa miega pozīcijai vienmēr jābūt drošai un piemērotai viņa vecumam un attīstībai. Turklāt ir svarīgi izveidot vidi, kas veicina miegu, ar patīkamu temperatūru, zemu spilgtumu un stimulu neesamību, kas var kavēt atpūtu.

    ..

    guļus vēders uz augšu
    puse malā, uzmanīgi, lai izvairītos no kuņģa stāvokļa