Jo auskars kļūst zaļš

Kāpēc auskars kļūst zaļš?

Ja jūs jau esat izmantojis juvelierizstrādājumu auskarus, jūs, iespējams, esat saskāries ar viņu situāciju, lai pēc kāda laika būtu zaļš. Bet kāpēc tas notiek? Šajā rakstā mēs izpētīsim šīs parādības iemeslus un to, kā to novērst.

Kas izraisa zaļo krāsu auskaros?

Galvenais iemesls, kāpēc auskari var būt zaļi, ir ķīmiskā reakcija starp rotaslietām un ādu. Bieži vien auskari ir izgatavoti no tādiem materiāliem kā vara vai misiņa, kas satur vielas, kas var oksidēties, nonākot saskarē ar ādas sviedru un mitrumu.

Šīs oksidācijas rezultātā uz auskaru virsmas veidojas zaļš slānis, kas var krāsot ādu un pat izraisīt kairinājumu. Turklāt dažos auskaros var būt arī tādi elementi kā niķelis, kas dažiem cilvēkiem izraisa alerģiskas reakcijas.

Kā novērst auskarus kļūt zaļam?

Ir daži pasākumi, kurus varat veikt, lai neļautu auskariem kļūt zaļam:

  • Izvēlieties kvalitatīvus materiālus: Izvēlieties auskarus, kas izgatavoti no tādiem materiāliem kā sudraba, zelta vai nerūsējošā tērauda, ​​kas mazāk oksidē un izraisa alerģiskas reakcijas.
  • Izvairieties no saskares ar ūdeni: Noņemiet auskarus pirms peldēšanās, peldēšanas vai praktizēšanas aktivitātes, kas saistītas ar saskari ar ūdeni, jo mitrums var paātrināt oksidācijas procesu.
  • Regulāri notīriet: notīriet auskarus ar mīkstu, sausu audumu, lai noņemtu visus netīrumus vai atlikumus, kas var veicināt oksidāciju.
  • Izmantojiet laku: Uzklājiet caurspīdīgu laku slāni auskaru daļās, kas nonāk saskarē ar ādu, izveidojot aizsargbarjeru pret oksidāciju.
  • Secinājums

    Auskari var kļūt zaļš ķīmiskās reakcijas dēļ starp rotaslietām un ādu, it īpaši, ja tas ir izgatavots no tādiem materiāliem kā vara vai misiņa. Lai izvairītos no šīs problēmas, ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus auskarus, izvairīties no kontakta ar ūdeni, regulāri tīrīt un izmantot aizsargājošu laku. Pēc šiem padomiem jūs varat izbaudīt auskarus, neuztraucoties par nevēlamo zaļo.