Jo zirgs nepavada

Kāpēc zirgs vemj?

Zirgi ir aizraujoši dzīvnieki, kas pilni ar īpatnībām. Viena no šo dzīvnieku zinātkāres ir fakts, ka viņi nepavada. Bet vai jūs kādreiz esat domājis, kāpēc tas notiek?

Zirgu gremošanas sistēmas izpratne

Lai saprastu, kāpēc zirgi nepavada, ir svarīgi saprast, kā darbojas viņu gremošanas sistēma. Zirgi ir zālēdāju dzīvnieki, tas ir, tie galvenokārt barojas ar dārzeņiem, piemēram, zāli un sienu.

Gremošanas zirgspēku sistēma ir pielāgota šo šķiedru pārtikas efektīvai gremošanai. Viņiem ir salīdzinoši mazs kuņģis, salīdzinot ar to lielumu, kas ierobežo pārtikas daudzumu, ko viņi var ēst uzreiz.

Turklāt zirgiem ir lielā mērā attīstīta liela zarna, kur dārzeņos notiek celulozes fermentācija. Šī fermentācija rada gaistošas ​​taukskābes, kuras absorbē zirga ķermenis un nodrošina enerģiju.

Zirgu gremošanas sistēmas anatomija

Vēl viens faktors, kas veicina zirgu vemšanas nespēju, ir to gremošanas sistēmas anatomija. Zirgiem ir ļoti spēcīga apakšējā barības vada sfinkteris, kas novērš kuņģa satura refluksu atpakaļ uz barības vadu.

Turklāt barības vada stāvoklis attiecībā pret kuņģi arī apgrūtina vemšanu. Kamēr cilvēkiem barības vads nonāk kuņģī akūtā leņķī, uz zirgiem tas nonāk taisnākajā leņķī, kas apgrūtina norīkotā pārtikas atgriešanu.

NAV VEMĀKAS PĀRVALDĪBAS UN IZSTRĀDĀJUMI

Nespēju vemt var uzskatīt par zirgu priekšrocību. Tā kā viņi turpina nepārtraukti visu dienu, fakts, ka tie nepavada, ļauj viņiem saglabāt pastāvīgu un efektīvu gremošanu.

No otras puses, šī funkcija var būt arī neizdevīgi noteiktās situācijās. Piemēram, ja zirgs uzņem kaut ko toksisku vai lielos daudzumos, tam nebūs iespējas izraidīt kuņģa saturu, kas var izraisīt veselības komplikācijas.

Secinājums

Īsāk sakot, zirgi neveic vemšanu, pateicoties to anatomijai un gremošanas sistēmas darbībai. Šī funkcija ir pielāgošanās jūsu zālēdāju uzturam un ļauj efektīvi sagremot to šķiedru ēdienu, ko viņi patērē.

Ir svarīgi atcerēties, ka, neskatoties uz to, ka nav vemšanas, zirgiem ir citi aizsardzības mehānismi pret toksiskām vielām, piemēram, eliminācija caur izkārnījumiem.

Es ceru, ka šis raksts ir paskaidrojis jūsu šaubas par to, kāpēc zirgi neveic vemšanu. Ja jums ir vairāk jautājumu par to vai vēlaties uzzināt vairāk par zirgiem, atstājiet komentāru zemāk!