jo ķēdes pārtraucējs nokrīt

Kāpēc ķēdes pārtraucējs nokrīt?

Ja jūs esat piedzīvojis situāciju, kad vienlaikus izmantojat vairākas elektriskās ierīces un pēkšņi tās vienlaikus izslēdzas, iespējams, ka ķēdes pārtraucējs kritīs. Bet kāpēc tas notiek?

Kas ir ķēdes pārtraucējs?

Pirms mēs saprotam, kāpēc slēdzis nokrīt, ir svarīgi zināt, kas tas ir. Ķēdes pārtraucējs ir aizsargājoša ierīce, kas atrodas uzturēšanās vai iestādes elektrības sadales tabulā. Tās funkcija ir pārtraukt elektrības piegādi pārslodzes vai īssavienojuma gadījumā, izvairoties no aprīkojuma bojājumiem un īpaši nelaimes gadījumiem.

Kāpēc ķēdes pārtraucējs nokrīt?

Ķēdes pārtraucējs var nokrist dažādu iemeslu dēļ, visizplatītākais ir:

  • Pārslodze: Ja ir lielāks enerģijas patēriņš nekā tilpums, ko atbalsta ķēdes pārtraucējs, viņš atbruņojas, lai novērstu vadu un elektrisko iekārtu bojājumus. Tas var notikt, piemēram, kad mēs ieslēdzam daudzas ierīces vienā un tajā pašā kontaktligzdā vai kad mēs izmantojam lielu enerģijas aprīkojumu.
  • īssavienojums: īssavienojums notiek, ja starp elektriskajiem vadiem ir tiešs kontakts, kā rezultātā rodas ļoti augsta elektriskā strāvas pāreja. Šo kontaktu var izraisīt atlaistie vadi, slikti veikti grozījumi vai pat problēmas ar elektrisko uzstādīšanu. Kad notiek īssavienojums, ķēdes pārtraucējs atbruņo, lai izvairītos no turpmākiem bojājumiem.
  • Ko darīt, kad nokrīt ķēdes pārtraucējs?

    Kad ķēdes pārtraucējs nokrīt, ir svarīgi noteikt atbruņošanas iemeslu. Pārliecinieties, ka ir kādas īssavienojuma ierīces vai ja strāvas tīklā ir pārslodze. Ja jūs identificējat problēmu, īsi izslēdziet ierīci vai atvienojiet kādu aprīkojumu, lai mazinātu elektrisko uzlādi.

    Pēc problēmas risināšanas vienkārši atkal pievienojiet ķēdes pārtraucēju, nospiežot atbilstošo pogu. Ja ķēdes pārtraucējs turpina bieži krist, ieteicams izsaukt elektriķi, lai pārbaudītu elektrisko uzstādīšanu un identificētu iespējamās problēmas.

    Secinājums

    Ķēdes pārtraucējs nokrīt, kad strāvas tīklā ir pārslodze vai īssavienojums. Viņš atbruņojas, lai izvairītos no aprīkojuma bojājumiem un nodrošinātu cilvēku drošību. Nosakot atbruņošanas iemeslu, ir iespējams atrisināt problēmu un pārlasīt ķēdes pārtraucēju. Ja problēma joprojām pastāv, ir svarīgi meklēt kvalificēta profesionāļa palīdzību.