Jo avārijas auss

Kāpēc auss aizsērē?

Ja esat piedzīvojis sajūtu, ka jums ir aizsērējušies auss, jūs zināt, cik tas var būt neērti. Bet vai jūs kādreiz esat domājis, kāpēc tas notiek?

Kā auss darbojas

Pirms izpratnes, kāpēc auss aizsērē, ir svarīgi saprast, kā tā darbojas. Auss sastāv no trim galvenajām daļām: ārējā auss, vidusauss un iekšējā auss.

Ārējā auss ir auss redzamā daļa, un tajā ietilpst aurikulārā paviljons un auss kanāls. Vidusauss ir ar gaisu pildīts dobums, kurā ir auss ossikli, kas ir atbildīgi par bungādiņa skaņas vibrāciju pārnešanu uz iekšējo ausi. Iekšējā auss ir tur, kur atrodas korpusi, kas ir atbildīgi par dzirdes un līdzsvaru.

Kāpēc auss chole?

ausu aizsērēšana var notikt dažādu iemeslu dēļ. Daži no visizplatītākajiem ir:

  • Cerume uzkrāšanās: Cerume, pazīstams arī kā ausu vasks, rodas ausu dziedzeri, lai aizsargātu ausu kanālu. Tomēr dažiem cilvēkiem cerums var uzkrāties un bloķēt dzirdes kanālu, izraisot aizsērēšanu.
  • Vidusauss infekcija: otīta barotne ir infekcija, kas ietekmē vidusauss un var izraisīt ausu aizsērēšanu, kā arī sāpes un dzirdes samazināšanos.
  • Izmaiņas gaisa spiedienā: pēkšņas gaisa spiediena izmaiņas, piemēram, tās, kas rodas plaknes vai niršanas braucienu laikā, var izraisīt ausu aizsērēšanu. Tas notiek tāpēc, ka šīs izmaiņas ietekmē līdzsvaru starp gaisa spiedienu ausī un ārpusē.
  • Ko darīt, kad auss aizsērē?

    Ja jūsu auss ir aizsērējusi, ir daži pasākumi, kurus varat veikt, lai mazinātu diskomfortu:

    • Mēģiniet žāvāties vai košļāt gumiju: šīs darbības var palīdzēt atvērt dzirdes tubu un izlīdzināt auss spiedienu.
    • Izmantojiet deguna aerosolu: dažos gadījumos ausu aizsērēšana var būt saistīta ar deguna problēmām, piemēram, rinītu vai sinusītu. Šādos gadījumos deguna aerosols var palīdzēt mazināt aizsērēšanu.
    • Izvairieties no priekšmetu ievietošanas ausī: mēģinot noņemt aizsērēšanu, daudzi cilvēki galu galā pasliktina situāciju, ievietojot objektus ausī, piemēram, kokvilnas tamponus. Tas var vēl vairāk iespiest cerumu ausu kanālā un izraisīt ievainojumus.

    Ja ausu aizsērēšana saglabājas vairāk nekā dažas dienas vai ja to pavada citi simptomi, piemēram, stipras sāpes, drudzis vai dzirdes zudums, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību. Profesionālis var novērtēt situāciju un norādīt uz pareizu ārstēšanu.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par to, kāpēc auss aizsērē. Ja jums ir vairāk jautājumu vai vēlaties uzzināt vairāk par to, noteikti apskatiet zemāk esošās saites:

    saite 1

    saite 2

    Līdz nākamajai reizei!