Jo cilvēki 40 gadus pavadīja tuksnesī

Kāpēc cilvēki 40 gadus bija tuksnesī?

Kad mēs runājam par Izraēlas cilvēku vēsturi, viens no visspilgtākajiem notikumiem ir jūsu tuksneša ceļojums 40 gadus. Daudzi cilvēki domā, kāpēc šī garā pastāvība tuksnesī, un šajā emuārā mēs izpētīsim galvenos šī perioda iemeslus.

Ēģiptes izvade

Lai saprastu, kāpēc cilvēki tik ilgi palika tuksnesī, mums jāatgriežas pie šī stāsta sākuma. Pēc gadsimtiem ilgas verdzības Ēģiptē Dievs sūtīja Mozu atbrīvot Izraēlas tautu. Ar virkni kaitēkļu un brīnumu, Mozus vadīja cilvēkus iespaidīgā aizbēgšanā, šķērsojot Sarkano jūru un atstājot Ēģipti aiz muguras.

Uzticības trūkums

Lai arī viņi tika atbrīvoti no Ēģiptes, Izraēlas tauta ir centusies pilnībā uzticēties Dievam. Viņi šaubījās par savu nodrošinājumu un spēku, kā rezultātā notika virkne sacelšanās un nepaklausības. Šis uzticības trūkums bija viens no galvenajiem iemesliem jūsu ilgstošajai pastāvībai tuksnesī.

dievišķais sods

Dievs nolēma sodīt Izraēlas tautu par viņu nepaklausību un ticības trūkumu. Viņš paziņoja, ka neviens no pieaugušajiem, kurš pametis Ēģipti, neieies apsolītajā zemē, izņemot Džošua un Kalebu. Šis dievišķais sods bija veids, kā iemācīt cilvēkiem paklausības un uzticības nozīmi Dievam.

Sagatavošanās apsolītajai zemei ​​

Papildus dievišķajam sodam 40 gadu tuksneša periods kalpoja arī kā sagatavošanās laiks Izraēlas iedzīvotājiem. Šajā laikā viņi saņēma Dieva likumu, kas pazīstams kā desmit baušļi, un iemācījās dzīvot kā brīva un atsevišķa tauta.

  • Dievišķais noteikums
  • Dieva klātbūtne
  • Disciplīna un mācīšanās

  • pastāvības iemesli tuksnesī
    skaidrojumi

    Uzticamības trūkums Cilvēki šaubījās par Dieva nodrošinājumu un spēku, kā rezultātā notika sacelšanās un nepaklausība.
    dievišķais sods Dievs nolēma sodīt tautu par viņu nepaklausību, paziņojot, ka neviens pieaugušais neieies apsolītajā zemē.
    sagatavošanās apsolītajai zemei ​​ Periods tuksnesī kalpoja kā mācīšanās un sagatavošanās laiks Izraēlas iedzīvotājiem.