Sludināšana par ērkšķi Pāvila miesā

Sludināšana par ērkšķi Pāvila miesā

Kas ir ērkšķis Pāvila miesā?

ērkšķis Pāvila miesā ir izteiksme, ko izmanto, lai aprakstītu pastāvīgas grūtības vai problēmu, ar kuru cilvēks saskaras savā dzīvē. Šī izteiksme rodas Bībelē, precīzāk Pāvila otrajā vēstulē korintiešiem, 12. nodaļas 7. līdz 10. pantam.

Bībeles konteksts

Bībeles kontekstā Pāvils ziņo, ka viņš no Dieva saņēmis ārkārtas atklāsmes, bet viņam tika piešķirts arī “ērkšķis miesā”, lai viņu nepaaugstinātu diženums, kas viņam tika atklāts. Šis miesas ērkšķis tiek raksturots kā sūtnis no sātana, nosūtīts uz to mocīt.

Lai gan mēs neesam pārliecināti, kāds bija šis ērkšķis miesā, mēs varam iemācīties dažas svarīgas mācības no Pāvila pieredzes.

Apmācīts ar ērkšķi Pāvila miesā

  • Pazemība : ērkšķis Pāvila miesā kalpoja kā pastāvīgs atgādinājums par viņa atkarību no Dieva un viņa pazemības nepieciešamību. Pat ja viņš bija apustulis un saņēmis dievišķās atklāsmes, Pāvils atzina, ka viņam dzīvē ir vajadzīga Dieva žēlastība.
  • Uzticēšanās Dievam : Pāvils iemācījās uzticēties Dievam pat saskaroties ar grūtībām. Viņš saprata, ka Dieva žēlastība ir pietiekama, lai viņu atbalstītu un stiprinātu likstas vidū.
  • neatlaidība : ērkšķis Pāvila miesā neliedza viņam turpināt kalpošanu un pasludināt evaņģēliju. Viņš neatlaidīgi izturējās pat grūtību vidū, uzticoties, ka Dievs strādā savā dzīvē un izmanto viņu, lai izpildītu savus mērķus.
  • Pielietojums kristīgajā dzīvē

    Stāsts par Pāvilu un ērkšķi miesā mums māca, ka kā kristieši mūsu ceļojumā saskarsies arī ar grūtībām un problēmām. Tomēr, tāpat kā Pāvils, mēs varam iemācīties uzticēties Dievam, meklēt Viņa žēlastību un neatlaidīgi, lai dzīvotu Viņam.

    Ir svarīgi atcerēties, ka Dievs mūs neatstāj grūtību vidū. Viņš ir kopā ar mums, stiprinot mūs un dodot mums iespēju saskarties ar jebkuru ērkšķi miesā, kas mums var būt.

    Tāpēc, kad mēs saskaramies ar izaicinājumiem savā dzīvē, mēs varam aplūkot Pāvila piemēru un rast iedrošinājumu turpināt virzīties uz priekšu, uzticoties Dieva žēlastībai un spēkam.

    Secinājums

    ērkšķis Pāvila miesā māca mums vērtīgas mācības par pazemību, pārliecību par Dievu un neatlaidību. Kad mēs saskaramies ar savām grūtībām, mēs varam atrast pamudinājumu un spēku Pāvila vēsturē, zinot, ka Dievs ir ar mums visos apstākļos.

    Vai mēs varam mācīties no Pāvila piemēra un ļaut Dievam mūs stiprināt un ļaut mums saskarties ar jebkuru ērkšķi miesā, kas mums var būt.