Sludināšana par Jēzus pirmo brīnumu

Sludināšana par Jēzus pirmo brīnumu

Jēzus pārveidojošais spēks

Bībelē mēs atrodam vairākus ziņojumus par brīnumiem, ko Jēzus veica viņa zemes kalpošanas laikā. Viens no pirmajiem reģistrētajiem brīnumiem ir ūdens pārveidošana par vīnu Canas kāzās, kā aprakstīts Jāņa evaņģēlijā, 2. nodaļa.

brīnuma konteksts

Jēzus pirmais brīnums notika laulības laikā Kana da Galilejā. Jēzus un viņa mācekļi tika uzaicināti uz svētkiem kopā ar savu māti Mariju. Ballītes laikā vīns ir beidzies, kas varētu radīt apmulsumu līgavai un līgavainim.

Marija, uztraucoties par situāciju, vērsās pie Jēzus un sacīja: “Viņiem nav vīna.” Jēzus atbildēja: “Sieviete, kāpēc tu tajā iesaisties? Pat tā, Marija sacīja kalpiem: “Dariet visu, ko viņš jums saka.”

Transformācijas brīnums

Jēzus pēc tam pavēlēja kalpiem piepildīt sešus akmeņus, kas cirsts ar ūdeni. Pēc tam viņš teica: “Tagad paņemiet to nedaudz un aizvediet uz meistaru istabu.” Kad galvenā istaba pierādīja ūdeni, kas pārveidots par vīnu, viņu pārsteidza dzēriena augstākā kvalitāte.

Šis brīnums parādīja Jēzus pārveidojošo spēku. Viņš ir ne tikai piegādājis līgavas un līgavaiņa nepieciešamību, bet arī parādīja, ka viņš spēj pārvērst kopējo par kaut ko ārkārtēju. Jēzus ražotais vīns bija pārāks par iepriekš pasniegtajiem, pārsteidzot visus.

Ziņojums aiz brīnuma

Jēzus pirmais brīnums Cana kāzās māca mums dažas svarīgas mācības. Pirmkārt, tas parāda, ka Jēzus rūpējas par mūsu dzīves detaļām un ir gatavs iejaukties sarežģītās situācijās. Ne tikai piegādāja vīna trūkumu, bet arī ienesa ballītei prieku un svinības.

Turklāt ūdens pārveidošanas brīnums vīnā mums atgādina, ka Jēzus spēj pārveidot mūsu dzīvi. Tāpat kā ūdens ir kļuvis par augstākas kvalitātes vīnu, Jēzus var pārvērst mūsu vājās puses par spēku, mūsu bēdas priekā un mūsu problēmas risinājumos.

Visbeidzot, šis brīnums arī norāda uz paklausības nozīmi. Marija sacīja kalpiem darīt visu, ko Jēzus viņiem teica, un viņi paklausīja. Tāpat mums jābūt gataviem pakļauties Jēzus mācībām un uzticēties Viņa gudrībai un spēkam.

Secinājums

Jēzus pirmais brīnums Kana kāzās ir spēcīgs viņa mīlestības, rūpes un pārveidošanas spēka piemērs. Tas nodrošina mūsu vajadzības, pārveido mūsu dzīvi un māca mums paklausības nozīmi. Lai mēs vienmēr meklētu Jēzus klātbūtni savā dzīvē un uzticamies Viņa spēkam veikt brīnumus mūsos un ap mums.