elpas aizturēšana paātrina sirdi

Arest elpas paātrina sirdi

Ienākšana elpošana ir darbība, kuru daudzi cilvēki piespiedu kārtā veic spriedzes vai trauksmes situācijās. Bet vai šī prakse tiešām paātrina sirdi? Šajā rakstā mēs izpētīsim šo jautājumu un labāk sapratīsim, kā mūsu ķermenis reaģē, kad mēs aizturēsim elpu.

Kas notiek, kad mēs aizturam elpu?

Kad mēs aizturam elpu, mūsu ķermenis nonāk apnojas stāvoklī, tas ir, elpošanas neesamību. Tas izraisa skābekļa līmeņa pakāpenisku samazināšanos, bet oglekļa dioksīda līmenis palielinās.

Šīs izmaiņas skābekļa un oglekļa dioksīda līmenī asinīs nosaka mūsu nervu sistēma, kas smadzenēm sūta zīmes. Atbildot uz to, smadzenes stimulē sirds un asinsvadu sistēmu intensīvāk, paātrinot sirdi.

Arest elpas paātrina sirdi?

Jā, elpas aizturēšana paātrina sirdi. Šis paātrinājums notiek kā ķermeņa kompensācijas veids, lai piegādātu skābekļa trūkumu un asinīs izvadītu liekā oglekļa dioksīda.

Turklāt sirds paātrinājums ir saistīts arī ar paaugstinātu asinsspiedienu, kas rodas kā ķermeņa reakcija, lai apnojas laikā uzturētu atbilstošu asins plūsmu.

Ir svarīgi uzsvērt, ka elpošanas uzturēšana īsā laika posmā, piemēram, niršanas laikā vai praktizējot intensīvu fizisko vingrinājumu, nerada ievērojamu risku veselībai. Tomēr elpošanas turēšana ilgstoši var būt bīstama un pat letāla.

Risks, ka elpo ilgstoši

Elpošanas turēšana ilgstoši var izraisīt virkni komplikāciju un veselības risku. Starp tiem izceļas:

  • Vāji: skābekļa trūkums smadzenēs var izraisīt ģīboni un samaņas zudumu;
  • Smadzeņu bojājumi: skābekļa trūkums smadzenēs ilgstoši var izraisīt neatgriezeniskus bojājumus;
  • Sirds aritmijas: sirds paātrinājums apnojas laikā var izraisīt sirds aritmijas;
  • Asfiksija: ierašanās elpošana ilgu laiku var izraisīt nosmakšanu un pat nāvi.
  • Tāpēc ir svarīgi izvairīties no elpošanas turēšanas ilgstoši un vienmēr meklēt medicīnisku palīdzību šaubu vai ar to saistīto simptomu gadījumā.

    Secinājums

    Elpošanas turēšana paātrina sirdi samazināta skābekļa līmeņa un paaugstināta oglekļa dioksīda līmeņa dēļ asinīs. Šis paātrinājums ir ķermeņa reakcija, lai kompensētu skābekļa trūkumu un uzturētu pareizu asins plūsmu.

    Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka elpošanas uzturēšana ilgstoši var būt bīstama un pat letāla. Tāpēc ir svarīgi izvairīties no šīs prakses un meklēt medicīnisko palīdzību šaubu vai ar to saistīto simptomu gadījumā.

    Atsauces:

  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC3773360/
  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC3773361/