Laulības aizliegšana

Laulību aizliegšana: juridisko ierobežojumu analīze

Laulība ir institūcija, kas pastāv gadsimtiem ilgi un tiek uzskatīta par vienu no vissvarīgākajiem mirkļiem daudzu cilvēku dzīvē. Tomēr visā vēsturē dažādu iemeslu dēļ ir aizliegts dažāda veida laulības. Šajā emuārā mēs izpētīsim dažus likumīgus ierobežojumus, kas jau ir uzlikti laulībai.

Uz vecumu balstīti ierobežojumi

Viens no biežākajiem laulības ierobežojumiem ir minimālais vecums. Daudzās valstīs ir nepieciešams, lai līgavai un līgavainim būtu minimālais vecums, lai apprecētos likumīgi. Šis ierobežojums ir balstīts uz ideju, ka indivīdiem vajadzētu būt pietiekami daudz brieduma, lai pieņemtu svarīgus lēmumus, piemēram, laulību.

Tomēr likumi dažādās valstīs ir atšķirīgi. Dažas vietas atļauj laulību no 16 gadu vecuma, ar nosacījumu, ka ir vecāku vai likumīgu aizbildņu piekrišana. Citās valstīs minimālais vecums var būt vēl augstāks.

ar radniecību balstīti ierobežojumi

Vēl viens izplatīts laulības ierobežojums ir laulību aizliegums starp tuviem radiniekiem. Šis ierobežojums ir balstīts uz ģenētiskām bažām, jo ​​līdzjūtība var palielināt veselības problēmu risku pēcnācējiem.

Daudzās valstīs starp citām ciešām radniecībām ir aizliegts laulība starp brāļiem un māsām, pussartu, vecākiem un bērniem, vecvecākiem un mazbērniem, onkuļiem un brāļadēliem. Šie ierobežojumi atšķiras atkarībā no katras valsts tiesību aktiem.

dzimumu balstīti ierobežojumi

Dažās valstīs joprojām ir aizliegta laulība starp viena un tā paša žanra cilvēkiem. Šis ierobežojums ir balstīts uz reliģisko, kultūras vai politisko pārliecību, kas neatzīst to pašu -seksu laulību.

Tomēr gadu gaitā daudzas valstis ir pārskatījušas savus likumus un ļāva egalitārām laulībām, atzīstot visu cilvēku tiesības precēties neatkarīgi no viņu žanra.

ierobežojumi, kas balstīti uz civilo statusu

Atsevišķos gadījumos laulību var aizliegt cilvēkiem, kuri jau ir precējušies vai kuriem ir kaut kādi likumīgi šķēršļi. Šo ierobežojumu mērķis ir izvairīties no poligāmijas vai laulības cilvēkiem, kuri jau ir likumīgi izdarīti.

Turklāt dažās valstīs laulību starp dažādu tautību cilvēkiem var ierobežot imigrācijas problēmu vai juridiskā statusa dēļ.

Secinājums

Laulība ir sarežģīta institūcija, un juridiskie ierobežojumi ap to atšķiras atkarībā no katras valsts kultūras, reliģijas un likumdošanas. Lai arī visā vēsturē ir uzlikti daži ierobežojumi, daudzi no tiem ir pārskatīti un atjaunināti, lai atspoguļotu universālās cilvēciskās vērtības un cilvēktiesības.

Ir svarīgi atcerēties, ka šis emuārs ir tikai vispārēja analīze par šo tēmu un ka laulību likumi un ierobežojumi var ļoti atšķirties atkarībā no īpašās vietas un konteksta.