protestēt notāra birojā, ko nozīmē

reģistra protests: ko tas nozīmē?

Notāra protests ir juridiska procedūra, kuras mērķis ir pierādīt personas vai uzņēmuma saistību neizpildi attiecībā pret parādu. Šajā emuārā mēs paskaidrosim, kas protests notārā, kā tas darbojas un kādas ir tā sekas.

Kāds ir notāra protests?

Notāra protests ir formāls akts, ko veic protesta notārs, kura mērķis ir pierādīt personas vai uzņēmuma saistību neizpilde attiecībā pret parādu. Šo procedūru regulē likums Nr. 9 492/1997, un to var veikt saistībā ar dažāda veida nosaukumiem, piemēram, čekiem, parādzīmēm, dublikātiem, cita starpā.

Kā darbojas notāra protests?

Lai turētu protestu notārā, kreditoram ir nepieciešams parādīt parādu nosaukumu notāram kopā ar dokumentiem, kas pierāda parādnieka saistību neizpildi. Pēc tam notārs izstrādā protestu, kas sastāv no publiska parāda apmaksas.

Pēc protesta parādnieks tiek paziņots, un tam ir termiņš situācijas regulēšanai. Ja tas neveic maksājumus, protests tiek uzturēts notāra ierakstos par konkrēto periodu, kas parādniekam var radīt vairākas negatīvas sekas.

reģistra protesta sekas

  • Parāda vārda negatīvība kredītdrošības aģentūrās, piemēram, SPC un Serasa;
  • Grūtības iegūt kredītu tirgū;
  • Ierobežojumi termiņa pirkumu veikšanai;
  • Neiespējamība piedalīties piedāvājumos;
  • Parāda izpildes iespēja;
  • Preču piestiprināšanas iespēja;
  • Parādnieka vārda iekļaušanas iespēja tiesu varas noklusējuma reģistrā.
  • Ir svarīgi uzsvērt, ka notāra protests ir juridiska procedūra, un tas jāveic saskaņā ar likuma noteikumiem. Ja parādnieks jūtas nodarīts kaitējums vai uzskata, ka protests tika veikts nepareizi, viņš var meklēt juridisku padomu, lai apstrīdētu viņa pamatotību.

    Secinājums

    Notāra protests ir juridiska procedūra, kuras mērķis ir pierādīt personas vai uzņēmuma saistību neizpildi attiecībā pret parādu. Tam var būt vairākas negatīvas sekas parādniekam, piemēram, vārda noliegums kredītdrošības aģentūrās un neiespējamība piedalīties piedāvājumos. Ir svarīgi apzināties savas finansiālās saistības un mēģināt legalizēt situāciju pirms protesta veikšanas.

    Avots: www.cartarios.com.br/protasto-em-arrtorio