Disertatīvais pierādījums, kas ir

disertatīvais pierādījums: kas tas ir?

Disertatīvais tests ir novērtēšanas veids, kura galvenais mērķis ir pārbaudīt studenta zināšanas un spēju strīdēties. Atšķirībā no objektīviem testiem, kuriem ir iepriekš noteiktas alternatīvas, disertatīvajam pierādījumam studentam ir jāizstrādā strīdīgs teksts par konkrētu tēmu.

disertatīvā testa īpašības

Disertācijas pierādījums sastāv no atvērtiem jautājumiem, kuriem nepieciešama sarežģīta un pamatota atbilde. Parasti studentam jāizstrādā teksts ar ievadu, attīstību un secinājumiem, uzrādot argumentus un piemērus, kas atbalsta viņu stāvokli.

Turklāt disertatīvajam testam var būt nepieciešama arī tekstu analīze un interpretācija, pārskatu izstrāde, diskusija par pretrunīgi vērtētām tēmām, cita veida aktivitātes, kas stimulē kritisko domāšanu un studenta spēju izteikt. P> P>

Kā sagatavoties disertatīvajam testam?

Lai sagatavotos disertatīvajam testam, ir svarīgi iepriekš studēt saturu un attīstīt rakstīšanas un argumentu prasmes. Daži sagatavošanās padomi ir:

  • Lasīt un pārlasīt mācību materiālu;
  • Veiciet kopsavilkumus un failus;
  • Praktizējiet argumentējošu tekstu rakstīšanu;
  • Meklējiet piemērus un atsauces, lai pamatotu savus argumentus;
  • Apmāciet ideju organizāciju un teksta strukturēšanu;
  • Pārskatiet un labojiet savus tekstus, pievēršot uzmanību gramatikai un tekstuālai saliedētībai.
  • disertatīvā pierādījuma nozīme

    Disertatīvais tests ir novērtēšanas veids, kas pārsniedz satura iegaumēšanu. Tas ļauj studentam attīstīt analīzi, interpretāciju, argumentus un rakstisku izpausmi, kas ir būtiska viņu akadēmiskajai un profesionālajai veidošanai.

    Turklāt disertācijas pārbaude ir arī iespēja studentam parādīt savas zināšanas plašāk un padziļināt, iepazīstinot ar savām idejām un viedokļiem par ierosināto tēmu.

    Secinājums

    Disertācijas tests ir novērtēšanas veids, kas studentam prasa iespēju argumentēt un rakstīt izteicienu. Ir svarīgi pareizi sagatavoties, izpētot saturu un attīstot rakstīšanas un argumentu prasmes. Turklāt disertatīvais tests ir novērtēšanas veids, kas pārsniedz satura iegaumēšanu, ļaujot studentam attīstīt pamatprasmes viņu akadēmiskajai un profesionālajai veidošanai.