Kādas ir četras konstitūcijas līnijas

Kādas ir četras konstitūcijas līnijas?

Konstitūcija ir valsts pamatdokuments, kas nosaka pilsoņu tiesības un pienākumus, kā arī valsts organizāciju un darbību. Brazīlijas gadījumā 1988. gada federālā konstitūcija ir maksimālais valsts likums.

Četras konstitūcijas līnijas

Federālā konstitūcija ir sadalīta vairākās daļās, taču ir četras galvenās līnijas, kuras tiek uzskatītas par būtiskām Brazīlijas valsts organizācijai. Tie ir:

  • preambula: ir konstitūcijas ieviešana, kur tiek iesniegti mērķi un principi, kas virza dokumentu.
  • Dogmatiska daļa: ir galvenā konstitūcijas sastāvdaļa, kur tiek noteiktas pilsoņu pamattiesības un garantijas, kā arī Brazīlijas valsts principi un pamati.
  • Organiskā daļa: Šajā daļā tiek definētas izpildvaras, likumdošanas un tiesu pilnvaru struktūras un kompetences, kā arī orgānu un vienību, kas veido valsti, piedēvēšana.
  • Pārejas noteikumi: ir noteikumi, kuriem ir pagaidu derīgums, parasti saistīti ar pārejas vai adaptācijas procesiem.
  • Šīs četras konstitūcijas līnijas ir būtiskas, lai izprastu Brazīlijas valsts struktūru un darbību, kā arī pilsoņu tiesības un pienākumus.

    Konstitūcijas nozīme

    Konstitūcija ir valsts tiesību sistēmas pamats, kas ir atbildīgs par noteikumu un principu noteikšanu, kas regulē līdzāspastāvēšanu sabiedrībā. Tas garantē pilsoņu pamattiesības, kā arī definē valsts varas pienākumus un robežas.

    Turklāt konstitūcija ir arī stabilitātes un likumīgas noteiktības instruments, jo tā nosaka noteikumus, kas jāievēro visiem, ieskaitot valdniekus. Tā ir atsauce uz likumu un noteikumu izveidi, nodrošinot visu likuma vienlīdzību.

    Tāpēc, zinot četras konstitūcijas līnijas, ir būtiski izprast Brazīlijas valsts struktūru un darbību, kā arī pilsoņu tiesības un pienākumus.

    Atsauces:

  • 1988. gada federālā konstitūcija
  • Augstākā tiesa – federālā konstitūcija