Kādi ir augļi, kas tur zarnas

Kādi ir augļi, kas satur zarnas?

Veselīgas zarnas ir kritiskas, lai pareiza mūsu ķermeņa darbība. Un viens no veidiem, kā to nodrošināt, izmantojot pārtiku. Ir daži augļi, kas var palīdzēt atbrīvot zarnas, bet citiem var būt pretējs efekts, turot zarnas. Šajā rakstā parunāsim par augļiem, kas var izraisīt aizcietējumus.

augļi, kas satur zarnas

Dažiem augļiem ir īpašības, kas var veicināt paaugstinātu izkārnījumu konsistenci, apgrūtinot zarnu tranzīta tranzītu. Starp augļiem, kas var turēt zarnas, izceļas:

  • Banāns: Banāns ir šķiedrvielu augļi, bet, ja to patērē pārmērīgi, tas var izraisīt aizcietējumus. Tas ir saistīts ar augļos esošo augsti izturīgo cietes saturu.
  • ābols: ābols ir vēl viens auglis, kas var noturēt zarnas, it īpaši, ja to patērē ar apvalku. Apple miza ir bagāta ar nešķīstām šķiedrām, kas var apgrūtināt izkārnījumu iziešanu.
  • bumbieris: Tāpat kā ābols, bumbierim ir arī bagāts ar nešķīstām šķiedrām, kas var veicināt aizcietējumus.
  • Ir svarīgi atzīmēt, ka katrs organisms reaģē atšķirīgi, un daži cilvēki, lietojot šos augļus, var nejust aizcietējumu efektu. Tomēr, ja jums jau ir tendence uz zarnu, ieteicams izvairīties no pārmērīga šo augļu patēriņa.

    Ko darīt, lai izvairītos no aizcietējumiem?

    Papildus tam, ka izvairās no iepriekšminēto augļu pārmērīga patēriņa, ir arī citi pasākumi, kas var palīdzēt izvairīties no aizcietējumiem:

    • Daudz ūdens dzeršana: Pareiza hidratācija ir kritiska zarnu pareizai darbībai. Dzeriet vismaz 2 litrus ūdens dienā.
    • patērējoši šķiedrvielu daudzi pārtikas produkti: šķiedras palīdz palielināt izkārnījumu tilpumu un atvieglot zarnu tranzītu. Patērē pārtikas produktus, piemēram, veselus graudus, dārzeņus un dārzeņus.
    • Fizisko aktivitāšu praktizēšana: Regulārs vingrinājums stimulē zarnu darbību.

    Ir svarīgi atzīmēt, ka, ja jums ir pastāvīgs aizcietējums, ieteicams apmeklēt ārstu, lai novērtētu jūsu lietu un norādītu pareizu ārstēšanu.

    Secinājums

    Daži augļi var turēt zarnas tā īpašību dēļ, piemēram, augstu izturīgo cietes saturu un nešķīstošās šķiedras. Banāns, ābols un bumbieris ir augļu piemēri, kas var izraisīt aizcietējumus. Tomēr katrs ķermenis reaģē atšķirīgi, un ir svarīgi novērot, kā jūsu ķermenis reaģē uz šo augļu patēriņu. Turklāt veselīgu ieradumu pieņemšana, piemēram, daudz ūdens dzeršana, šķiedrvielu patēriņa patēriņš un fizisko aktivitāšu praktizēšana, var palīdzēt izvairīties no aizcietējumiem. Pastāvīga aizcietējuma gadījumā ieteicams meklēt medicīnisku padomu.