Kādiem asinīm nevar būt bērni kopā

Kādiem asinīm nevar būt bērni kopā?

Runājot par ģimenes plānošanu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus, ieskaitot vecāku vecāku veidus. Daži asiņu veidi var būt nesaderīgi un riskē bērnu veselībai. Šajā rakstā mēs izpētīsim, kuri asiņu veidi nevar būt bērni kopā.

Asins tipi

Ir četri galvenie asiņu veidi: A, B, AB un O. Katru asins veidu nosaka antigēni, kas atrodas uz sarkano asins šūnu virsmas. Turklāt asinis var būt arī pozitīvas (+) vai negatīvas rh (-).

Asins nesaderība

Asins nesaderība rodas, ja cilvēkam ir antivielas pret antigēniem, kas atrodas kāda cita asinīs. Tas var notikt, ja cilvēks saņem asins pārliešanu no cita veida no viņa vai ja grūtniecei ir tāda veida asinis, kas nav savienojama ar augli.

Runājot par bērniem, asins nesaderība var būt problēma. Daži asiņu veidi tiek uzskatīti par nesaderīgiem, un tiem var būt risks bērnu veselībai.

Nesaderīgi asins tipi

Nesaderīgie asins veidi ir:

  • A un B grupa: cilvēkiem ar A asinīm nevajadzētu būt bērniem ar B tipa cilvēkiem, jo ​​tas var izraisīt nesaderību asinīs.
  • A grupa un AB grupa: cilvēkiem ar A tipa asinīm nevajadzētu būt bērniem ar AB cilvēkiem, jo ​​tas var izraisīt nesaderību asinīs.
  • B grupa un AB grupa: cilvēkiem ar B tipa asinīm nevajadzētu būt bērniem ar AB tipa cilvēkiem, jo ​​tas var izraisīt nesaderību asinīs.
  • O grupa un AB grupa: cilvēkiem ar O tipa asinīm nevajadzētu būt bērniem ar AB cilvēkiem, jo ​​tas var izraisīt nesaderību asinīs.
  • Ir svarīgi uzsvērt, ka šīs ir tikai dažas nesaderīgu asins veidu kombinācijas. Ir arī citas kombinācijas, kas var radīt arī risku bērnu veselībai.

    Secinājums

    Runājot par bērnu piedzimšanu, ir svarīgi apsvērt vecāku asins veidus. Daži asiņu veidi tiek uzskatīti par nesaderīgiem, un tiem var būt risks bērnu veselībai. Pirms grūtniecības plānošanas vienmēr ir ieteicams konsultēties ar ārstu, lai iegūtu precīzāku un detalizētāku informāciju par asinīm savietojamību.