Kāda ir atšķirība no vidusskolas uz pamatskolu

Kāda ir atšķirība no vidusskolas uz pamatskolu?

Vidusskola un pamatskola ir dažādi pamatizglītības posmi Brazīlijā. Katram ir īpašas īpašības, kuru mērķis ir apmierināt studentu vajadzības un attīstību dažādās vecuma grupās.

Pamatskola

Pamatskola ir pirmais pamatizglītības posms un ir obligāts visiem bērniem un pusaudžiem vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Tas ir sadalīts divos ciklos: sākotnējais cikls no 1. līdz 5. klasei un pēdējais cikls no 6. līdz 9. klasei.

Šajā posmā galvenais mērķis ir nodrošināt stabilu pamata veidošanos, attīstīt prasmes un kompetences valodas, matemātikas, zinātnes, vēstures, ģeogrāfijas, mākslas un fiziskās izglītības jomā. Pamatskola cenšas veicināt studentu neatņemamu attīstību, stimulējot kritisko domāšanu, radošumu un autonomiju.

vidusskola

Vidusskola ir pamatizglītības pēdējais posms, un tā ir paredzēta jauniešiem vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Tās mērķis ir padziļināt pamatskolā iegūtās zināšanas un sagatavot studentus, lai iestātos augstākajā izglītībā vai darba tirgū.

Vidusskolā skolēniem ir iespēja izvēlēties dažus priekšmetus atbilstoši viņu interesēm un prasmēm, kā arī lielāka darba slodze attiecībā uz pamatskolu. Galvenās risinātās zināšanu jomas ir: valodas un kodi, matemātika, dabas zinātnes un cilvēku zinātnes.

Atšķirības starp vidusskolas un pamatskolu

Starp vidusskolu un pamatskolu ir dažas būtiskas atšķirības. Daži no tiem ir:

  • Vidusskolā studentiem ir lielāka autonomija un atbildība par studijām;
  • Vidusskolai ir lielāka darba slodze, salīdzinot ar pamatskolu;
  • Vidusskolā studentiem ir iespēja izvēlēties dažus priekšmetus atbilstoši viņu interesēm un prasmēm;
  • Vidusskolas mērķis ir sagatavot studentus augstākajai izglītībai vai darba tirgum;
  • Vidusskola vairāk pievēršas padziļinātā un sarežģītā saturā saistībā ar pamatskolu.
  • Ir svarīgi uzsvērt, ka gan pamatskola, gan vidusskola ir būtiska indivīdu izglītības veidošanai. Katram solim ir savas īpašības un viņš veicina studentu intelektuālo, sociālo un emocionālo attīstību.

    Tāpēc ir svarīgi, lai starp pamatskolu un vidusskolu būtu pietiekama pāreja, nodrošinot mācību procesa nepārtrauktību un studentu sagatavošanu turpmākajiem izaicinājumiem.