Kāds ir ideāls asinsspiediens miega laikā

Kāds ir ideāls asinsspiediens miega laikā?

Asinsspiediens ir svarīgs sirds un asinsvadu veselības rādītājs. Miega laikā ir normāli, ja asinsspiediens samazinās, jo ķermenis ir miera stāvoklī un nav jāstrādā tik daudz, lai sūknētu asinis. Tomēr ir svarīgi, lai asinsspiediens miega laikā būtu diapazonā, kas uzskatīts par veselīgu.

Asinsspiediens miega laikā

Asinsspiediens miega laikā mēra ar pārbaudi, ko sauc par asinsspiediena ambulatoro uzraudzību (MAP). Šis eksāmens sastāv no ierīces izmantošanas, kas mēra asinsspiedienu ar regulāriem intervāliem vairāk nekā 24 stundu laikā, ieskaitot miega laikā.

Ideāls asinsspiediens miega laikā mainās atkarībā no katras personas vecuma un veselības stāvokļa. Tomēr kopumā tiek uzskatīts, ka asinsspiediens miega laikā zem 120/70 mmHg tiek uzskatīts par ideālu.

Ideāla asinsspiediena nozīme miega laikā

Asinsspiediena uzturēšana veselīgā diapazonā ir svarīga, lai novērstu sirds un asinsvadu problēmas, piemēram, hipertensiju un sirds slimības. Kad miega laikā asinsspiediens ir pārāk augsts, var būt lielāks komplikāciju risks, piemēram, infarkts un insults.

Turklāt paaugstināts asinsspiediens miega laikā var arī norādīt uz miega traucējumu klātbūtni, piemēram, miega apnoja. Šis stāvoklis var izraisīt vairākas veselības problēmas, ieskaitot hipertensiju.

Kā miega laikā uzturēt ideālu asinsspiedienu?

Lai miega laikā saglabātu ideālu asinsspiedienu, ir svarīgi pieņemt veselīgus dzīves ieradumus, piemēram:

  • Uzturiet sabalansētu uzturu, bagāts ar augļiem, dārzeņiem un veseliem ēdieniem;
  • Regulāri praktizē fiziskās aktivitātes;
  • Izvairieties no pārmērīga sāls un industrializēta pārtikas patēriņa;
  • Kontroles spriegums;
  • Izvairieties no alkohola un tabakas patēriņa;
  • Uzturiet veselīgu svaru;
  • Noguliet klusā un ērtā vidē.
  • Turklāt ir svarīgi veikt regulāras medicīniskas tikšanās, lai uzraudzītu asinsspiedienu un pārbaudītu, vai tā ir vērtībā, kas tiek uzskatīta par veselīgu.


    Ideāls asinsspiediens miega laikā
    paaugstināts asinsspiediens miega laikā

    mazāks par 120/70 mmHg vairāk nekā 120/70 mmHg