Kā bija Lucifera vārds, kad viņš bija eņģelis

Kā bija Lucifera vārds, kad viņš bija eņģelis?

Kad mēs runājam par Lucifera vārdu pirms kļūšanas par velnu, mēs ieejam teritorijā, ko ieskauj mīti, leģendas un reliģiskas interpretācijas. Lucifera figūra ir plaši pazīstama kā kritušais eņģelis, kurš sacēlās pret Dievu un tika izraidīts no debesīm. Tomēr tā sākotnējais nosaukums pirms kritiena nav skaidri minēts Svētajos Rakstos.

Neskatoties uz to, ir dažas atsauces un interpretācijas, kas var mums palīdzēt labāk izprast šo jautājumu. Viena no visbiežāk sastopamajām interpretācijām ir balstīta uz Jesajas grāmatu Bībeles Vecajā Derībā. 14. nodaļā, 12. līdz 15. pantā, mēs atrodam fragmentu, kuru daudzi saista ar Luciferu:

“Kad tu esi nokritis no debesīm, O rīta zvaigzne, Alvas dēls! Kā tevi izmeta zeme, tu, kurš vājināja tautas! Un tu savā sirdī teici: es kāpšu debesīs, virs zvaigznēm no Dieva es paaugstināšu savu troni, un draudzes kalnā es sēdēšu ziemeļu sānos. Es eju augšā virs augstākajiem mākoņiem un būšu līdzīgs visaugstākajam. visdziļākais no bezdibeņa. “

Šo fragmentu bieži interpretē kā Lucifera krišanas aprakstu. Izteiciens “rīta zvaigzne” ir saistīts ar viņu, un daži uzskata, ka viņa sākotnējais vārds bija Lucifers, kas nozīmē “gaismas nesējs” vai “rīta zvaigzne”. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka šī interpretācija ir balstīta uz tradīcijām, nevis tiešo Svēto Rakstu paziņojumu.

Turklāt ir interesanti pieminēt, ka ir arī citas tradīcijas un mitoloģijas, kas attiecas arī uz kritušā eņģeļa figūru, piemēram, ebreju tradīcijām un grieķu mitoloģiju. Šajās tradīcijās kritušā eņģeļa nosaukums var atšķirties, piemēram, azazel vai solīts, piemēram,

Īsāk sakot, kaut arī Lucifera sākotnējais vārds pirms viņa krišanas nav minēts Svētajos Rakstos, visbiežāk interpretācija ir tā, ka viņa vārds bija Lucifers, kas saistīts ar izteiksmi “Morning Star”. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka šī ir interpretācija, kuras pamatā ir tradīcijas, nevis tiešu Svēto Rakstu paziņojumu.