Kurš eksāmens nosaka HPV

Kurš eksāmens nosaka HPV?

HPV (cilvēka papilomas vīruss) ir seksuāli transmisīva infekcija, kas ietekmē gan vīriešus, gan sievietes. Tā ir viena no visbiežāk sastopamajām slimībām, ko pārnēsā ar seksuālu kontaktu un var izraisīt dzimumorgānu kārpas un pat dzemdes kakla vēzi.

Lai noteiktu HPV, ir daži pieejami testi, kurus var veikt gan vīriešiem, gan sievietēm. Šie testi ir nepieciešami agrīnai diagnozei un pareizai infekcijas ārstēšanai.

Pārbaudes, lai noteiktu hpv

1. PAP uztriepe: pazīstama arī kā onkotiskā citoloģija, tā ir ginekoloģiska pārbaude, kas vāc dzemdes kakla šūnas laboratorijas analīzei. Šī pārbaude var identificēt izmaiņas dzemdes kakla šūnās, ko izraisa HPV, ļaujot agrīni diagnosticēt dzemdes kakla vēzi.

2. HPV DNS tests: šo eksāmenu veic no dzemdes kakla vai maksts šūnu parauga. Tas identificē HPV vīrusa DNS klātbūtni, ļaujot noteikt infekciju pat pirms redzamu bojājumu parādīšanās.

3. Colposcopy: Tas ir eksāmens, kas izmanto kolposkopu, ierīci, kas ļauj sīkāk apskatīt dzemdes kaklu. Kolposkopijas laikā ārsts var identificēt HPV ievainojumus un veikt biopsijas, lai apstiprinātu diagnozi.

Agrīnās diagnozes nozīme

HPV agrīna diagnoze ir kritiska, lai izvairītos no komplikācijām un nodrošinātu pareizu ārstēšanu. Kad HPV tiek atklāts, HPV var ārstēt efektīvāk, samazinot dzemdes kakla vēža un citu komplikāciju attīstības risku.

Turklāt agrīna diagnoze ļauj arī pieņemt profilaktiskus pasākumus, piemēram, HPV vakcināciju, kas ieteicams meitenēm un zēniem no 9 gadu vecuma.

Secinājums

HPV ir izplatīta seksuāli transmisīva infekcija, taču tai var būt smagas sekas, ja tā netiek atklāta un ārstēta agri. Tāpēc ir svarīgi veikt regulārus izmeklējumus, lai noteiktu vīrusa klātbūtni un pieņemtu profilaktiskus pasākumus, piemēram, vakcināciju.

Vienmēr konsultējieties ar speciālistu ārstu, lai iegūtu vairāk informācijas par pieejamajiem eksāmeniem un pareizu HPV ārstēšanu.