Kāds bija mākslinieciskais mantojums, kas uzbūvēts Salvadorā

Kāds bija mākslinieciskais mantojums, kas uzbūvēts Salvadorā?

Salvadors, Bahijas valsts galvaspilsēta, ir pilsēta, kas bagāta ar vēsturi un kultūru. Gadsimtu gaitā pilsētā ir uzbūvēts vairāki māksliniecisks mantojums, kas pārstāv kultūras un arhitektūras daudzveidību, kas to padara tik īpašu.

mākslinieciskais mantojums Salvadorā

Salvadorā ir liels mākslinieciskā mantojuma daudzums, sākot no baznīcām un konvencijām līdz vēsturiskām savrupmājām un pieminekļiem. Daži no galvenajiem ir:

  • Pelourinho: Pelourinho ir viens no Salvadora galveno māksliniecisko mantojumu. Ar savām bruģakmens ielām un krāsainajām savrupmājām Pelourinho tiek uzskatīts par pasaules mantojuma vietu UNESCO.
  • Sanfrancisko baznīca: Sanfrancisko baznīca ir viena no Salvadoras slavenākajām baznīcām. Astoņpadsmitajā gadsimtā uzcelts, tam ir baroka arhitektūra un ir pazīstama ar bagātīgo iekšējo rotājumu.
  • Lacerda lifts: Lacerda lifts ir viena no Salvadoras galvenajām pastkartēm. 1873. gadā atklāts, viņš savieno Cidade Alta ar Cidade Baixa, atvieglojot piekļuvi starp abām pilsētas daļām.
  • Bāra bāka: Barraol da Barra ir viens no vecākajiem lukturiem Amerikas kontinentā. Tas ir 16. gadsimtā, tas ir svarīgs vēsturisks pavērsiens un paveras panorāmas skats uz pilsētu.
  • Mākslinieciskā mantojuma saglabāšana

    Mākslinieciskā mantojuma saglabāšana Salvadorā ir ārkārtīgi svarīga. Pilsētai ir ķermeņi, kas ir atbildīgi par vēsturisko pieminekļu saglabāšanu un atjaunošanu, nodrošinot, ka tās tiek saglabātas nākamajām paaudzēm.

    Turklāt arī iedzīvotāju izpratne ir arī būtiska. Ikvienam ir jāsaprot mākslinieciskā mantojuma nozīme un iesaistīties to saglabāšanā, izvairoties no kaitējuma un veicinot vietējās kultūras novērtēšanu.


    saglabāšanas orgāni
    Kontaktpersona

    Mākslinieciskā mantojuma saglabāšana Salvadorā ir būtiska, lai saglabātu dzīvu pilsētas vēsturi un kultūru. Apmeklējot šo mantojumu, ir iespējams ienirt mākslinieciskajā un arhitektūras bagātībā, kas padara Salvadoru par unikālu vietu.

    Bahia (IPAC) mākslinieciskās un kultūras mantojuma institūts www.ipac.ba.gov.br
    Nacionālā vēsturiskā un mākslinieciskā mantojuma institūts (iPhan) portal.iphan.gov.br