Kāds bija Nadabe un Abiú grēks

Kāds bija Nadabe un Abiú grēks?

Bībelē, Leviticus grāmatā, mēs atrodam stāstu par Nadabu un Abiú, Ārona bērniem, kuri Dieva priekšā izdarīja nopietnu grēku. Ziņojums ir 10. nodaļā, 1. līdz 3. pants:

Nadabe un Abiú, Ārona dēli, viņi katrs paņēma savu cenzētāju, iedeva tajos un uzlika viņiem vīraks; Un viņi piedāvāja dīvainu uguni Kunga priekšā, kuru viņš viņiem nebija pavēlējis. Tad ugunsgrēks iznāca Kunga priekšā un patērēja tos; un nomira Kunga priekšā.

Šis incidents notika neilgi pēc tabernakla inaugurācijas, kad Dievs bija devis īpašus norādījumus par upuriem un piedāvājumiem. Nadabe un Abiú nolēma piedāvāt “dīvainu uguni”, tas ir, vīraks, kas nebija saskaņā ar dievišķajām vadlīnijām.

Šīs nepaklausības rezultātā tika sodīts smags sods: Dievs sūtīja uguni, kas viņus patērēja, izraisot abu nāvi. Šis stāsts kalpo kā atgādinājums par to, cik svarīgi ir ievērot Dieva norādījumus, un nedarboties nevērīgi vai nepaklausīgi.

Nodarbības, kuras mēs varam iemācīties

Lai arī tas ir vecs konts, Nadabe un Abiú stāstā joprojām ir vērtīgas mācības mums šodien:

  • paklausība: Mums ir jāievēro Dieva norādījumi un jārīkojas pretrunā ar viņa baušļiem.
  • Cieņa: Mums ir jābūt godbijībai Dieva priekšā, nevis viegli izturēties pret svētajām lietām.
  • Sekas: Mūsu rīcībai ir sekas, un ir svarīgi apsvērt iespējamās sekas pirms rīkošanās.
  • Ir svarīgi atcerēties, ka Dievs ir svēts un taisnīgs, un sagaida, ka viņa sekotāji būs paklausīgi un godbijīgi. Stāsts par Nadabu un Abiú mums to atgādina un mudina mūs meklēt paklausības un cieņas dzīvi.

    Atsauces:

  • Leviticus 10 tiešsaistes Bībelē