Kāda bija pirmā manga pasaulē

Kāda bija pirmā manga pasaulē?

Manga ir japāņu mākslas forma, kas visā pasaulē ir kļuvusi ārkārtīgi populāra. Ar savām valdzinošajiem stāstiem un unikālajām ilustrācijām manga ir uzvarējusi miljoniem fanu visā pasaulē. Bet vai jūs kādreiz esat domājis, kāda bija pirmā manga pasaulē?

Lai arī ir grūti precīzi noteikt, kāda bija pirmā manga, daudzi eksperti ir vienisprātis, ka nosaukums pieder “Hokusai manga”. Slavenā japāņu mākslinieka Katsushika Hokusai radītā “Hokusai Manga” pirmo reizi tika publicēta 1814. gadā.

Kas ir “hokusai manga”?

“Hokusai Manga” ir Katsushika Hokusai izveidoto ilustrāciju kolekcija. Termins “mango” nozīmē “nejaušu dizainu” japāņu valodā, un Hokusai darbs sastāv no virknes zīmējumu, kas attēlo dažādas tēmas, sākot no ainavām un dzīvniekiem līdz ikdienas ainām un mitoloģiskām figūrām.

Hokusai darbs pagaidām bija novatorisks, jo viņš bija viens no pirmajiem māksliniekiem, kurš savās ilustrācijās izmantoja secīgo stāstījuma stilu. Šis paņēmiens, kas ir pārsteidzoša mūsdienu mangas iezīme, ietver stāsta izveidi, kas stāstīta ar rāmju sēriju.

“Hokusai Manga” ietekme

Hokusai manga, kā mēs šodien zinām, ievērojami ietekmēja manga attīstību. Viņu ilustrācijas un stāstījuma paņēmieni ietekmēja japāņu mākslinieku paaudzes, kuras savukārt ietekmēja mūsdienu mangakus.

Turklāt “Hokusai Manga” bija arī iedvesmas avots tādiem rietumu māksliniekiem kā Vincents Van Gogs un Klods Monē, kurus fascinēja Hokusai estētika un spējas.

Manga

evolūcija

Kopš “Hokusai Manga” izlaišanas manga ir piedzīvojusi neticamu evolūciju. Izveidoti jauni stili un žanri, un manga ir kļuvuši par plaši atzītu un novērtētu māksliniecisko izpausmi visā pasaulē.

Mūsdienās manga aptver plašu tēmu klāstu, sākot no piedzīvojumiem un fantāzijas līdz romantikai un komēdijai. Tie ir izdoti specializētos žurnālos, kas pazīstami kā “manga žurnāli”, un tie ir arī pielāgoti anime, filmām un seriāliem.

Manga ir uzvarējusi arī lielu skaitu fanu ārpus Japānas, un tulkojumi ir pieejami vairākās valodās. Viņi ir kļuvuši par svarīgu globālās popkultūras sastāvdaļu un turpina iedvesmot un izklaidēt jebkura vecuma cilvēkus.

Secinājums

Lai gan ir grūti droši noteikt, kāda ir pirmā manga pasaulē, “Hokusai manga” tiek plaši uzskatīta par mūsdienu mangas priekšteci. Ar savām novatoriskajām ilustrācijām un stāstījuma paņēmieniem Katsushika Hokusai darbs pavēra ceļu uz to, ko mēs šodien pazīstam mangas popularitātei un panākumiem.

Ja esat manga cienītājs vai esat ieinteresēts izpētīt šo aizraujošo pasauli, “Hokusai manga” noteikti ir ieteicams lasīt. Zinot šīs mākslas formas pirmsākumus, var palīdzēt jums vēl vairāk novērtēt mūsdienu mangas bagātību un daudzveidību.