Kuri augļi ir labi, lai atbrīvotu zarnas

Kurš auglis ir labs zarnu atslābināšanai?

Runājot par zarnu problēmām, daudzi cilvēki meklē dabiskus risinājumus, lai mazinātu diskomfortu. Viena no populārākajām iespējām ir augļu patēriņš, kuriem ir caurejas līdzeklis. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus augļus, kas var palīdzēt atbrīvot zarnas veselīgā un efektīvā veidā.

1. Papaya

Papaya ir auglis, kas pazīstams ar gremošanas īpašībām. Papaija, kas bagāta ar šķiedrvielām un fermentiem, piemēram, Papain, palīdz gremošanas procesā un var palīdzēt atbrīvot zarnas. Turklāt papaija ir arī C vitamīna un antioksidantu avots, kas veicina ķermeņa vispārējo veselību.

2. Plūme

Plūme ir vēl viens auglis, kas var būt noderīgs zarnu darbībai. Tas ir bagāts ar šķīstošām šķiedrām un satur sorbītu, dabisko cukuru ar caurejas efektu. Regulāra plūmju patērēšana var palīdzēt normalizēt zarnu tranzītu un novērst aizcietējumus.

3. Kivi

Kiwi ir tropu auglis, kas var arī palīdzēt pareizi darboties zarnās. Tas ir bagāts ar šķīstošām šķiedrām un satur fermentu, ko sauc par aktinidīnu, kas palīdz gremot. Turklāt kivi ir lielisks C vitamīna un citu būtisku barības vielu avots.

4. Oranžs

apelsīns ir citrusaugļu auglis, kas pazīstams ar augstu C vitamīna saturu. Turklāt tas ir arī bagāts ar šķiedrvielām, kas var palīdzēt nomest zarnas. Regulāri patērējot apelsīnus, var veicināt zarnu veselību un stiprināt imūnsistēmu.

5. Ananāsi

Ananāsi ir garšīgs tropu auglis, un tas var būt arī sabiedrotais zarnu atbrīvošanai. Tas satur fermentu, ko sauc par bromelīnu, kas veicina gremošanu un var palīdzēt legalizēt zarnu tranzītu. Turklāt ananāsi ir C vitamīna un mangāna avots.

Secinājums

Ir vairāki augļi, kas var palīdzēt atbrīvot zarnas dabiski un veselīgi. Papaya, Plum, kivi, apelsīnu un ananāsi ir tikai dažas iespējas, kuras var iekļaut uzturā, lai veicinātu labu zarnu darbību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka katrs cilvēks ir unikāls un var reaģēt atšķirīgi uz noteiktiem ēdieniem. Ja jūs saskaraties ar pastāvīgām zarnu problēmām, vienmēr ieteicams konsultēties ar ārstu vai dietologu par personalizētām vadlīnijām.