Ko hidratācija dara pēc matu krāsošanas

Ko hidratācija dara pēc matu krāsošanas?

Pēc matu krāsošanas ir svarīgi rūpēties par matiem, lai tie būtu veselīgi un skaisti. Krāsošana var padarīt matus sausus un bojātus, tāpēc ir svarīgi ieguldīt labu hidratāciju. Šajā rakstā parunāsim par labākajām hidratācijas iespējām, kas jādara pēc matu krāsošanas.

Kāpēc mitrināt matus pēc krāsošanas?

Kapilārā krāsa var izraisīt matus, atstājot tos sausus, trauslus un nedzīvus. Tas notiek tāpēc, ka krāsvielā esošās ķīmiskās vielas noņem matu dabisko mitrumu, atstājot to dehidrētu. Turklāt krāsošana var atvērt arī vadu kutikulas, padarot tās neaizsargātākas pret ārējiem bojājumiem.

Tāpēc ir svarīgi mitrināt matus pēc krāsošanas, lai aizstātu zaudēto mitrumu un atjaunotu matu veselību. Hidratācija palīdz aizvērt kutikulas, padarot matus mīkstākus, spīdīgus un izturīgus.

Kādas ir labākās hidratācijas iespējas?

Pēc matu krāsošanas ir jāveic vairākas hidratācijas iespējas. Pārbaudiet dažus no tiem:

  • mitrinoša maska: Hidratācijas maska ​​ir klasiska un efektīva iespēja, lai pēc krāsošanas atgūtu vadus. Izvēlieties piemērotu masku savam matu tipam un uzklājiet uz mitriem matiem, labi masējot. Ļaujiet tai rīkoties uz laiku, kas norādīts uz iepakojuma un noskalojiet.
  • Augu eļļas: Augu eļļas, piemēram, kokosriekstu eļļa un argana eļļa, ir lieliskas matu mitrināšanai un barošanai. Uzklājiet dažus pilienus uz mitriem vadiem, no garuma līdz padomiem, izvairoties no saknes. Ļaujiet tai rīkoties dažas stundas vai naktī un normāli mazgāt.
  • Matu mitrināšana: kapilāru mitrināšana sastāv no augu eļļas uzklāšanas uz sausiem matiem, ļaujot tai rīkoties dažas stundas vai naktī. Tad normāli nomazgājiet matus. Šis paņēmiens palīdz nomainīt vadu mitrumu un aizzīmogot kutikulas.
  • Papildu padomi matu kopšanai pēc krāsošanas

    Papildus hidratācijai ir arī citi svarīgi padomi, kā rūpēties par matiem pēc krāsošanas:

    • Izvairieties no matu mazgāšanas katru dienu: Ikdienas mazgāšana var būt labāka mati. Izvēlieties mazgāt matus alternatīvās dienās vai izmantot noteiktus produktus krāsainiem matiem.
    • Aizsargājiet siltuma vadus: Pirms žāvētāja, plakanā dzelzs vai babyliss lietošanas, uzklājiet stieples termisko aizsargu, lai izvairītos no siltuma bojājumiem.
    • Izmantojiet specifiskus produktus krāsainiem matiem: šampūni, kondicionieri un finišēji, kas formulēti īpaši krāsainiem matiem, palīdzēs ilgāk saglabāt krāsu un aizsargāt matus.

    Tagad, kad jūs zināt, kuru hidratāciju darīt pēc matu krāsošanas, ir pienācis laiks rūpēties par matiem un saglabāt tos veselīgu un skaistu. Atcerieties ievērot padomus un izvēlēties produktus, kas piemēroti jūsu matu tipam. Ar pareizo aprūpi jums būs satriecoši un dzīves mati!