Kāds ir īres maksas pieaugums līdz 2023. gadam

Kāds ir īres maksas pieaugums līdz 2023. gadam?

Ja esat nomnieks vai nekustamā īpašuma īpašnieks, jūs noteikti esat domājis, kāda īre tiks palielināta nākamgad. Īres vērtība ir tēma, kas rada daudz šaubu un diskusiju, it īpaši ekonomiskās nestabilitātes periodos.

palielināta noma: kā tiek aprēķināts?

Paaugstinātu nomu regulē īrnieku likums (likums Nr. 8.245/91), un tas var atšķirties atkarībā no dažādiem faktoriem. Visbiežāk izmantotais indekss, lai pielāgotu nomas vērtību, ir vispārējais tirgus cenu indekss (IGP-M), kuru katru mēnesi atklāj Getúlio Vargas fonds (FGV).

Papildus IGP-M var izmantot arī citus indeksus, piemēram, Nacionālo patēriņa cenu indeksu (IPCA) un Nacionālo celtniecības izmaksu indeksu (InCC). Iznomātāja un nomnieka pienākums ir vienoties, kurš indekss tiks izmantots nomas līgumā.

Prognozēšana par īres maksas pieaugumu līdz 2023. gadam

Ir svarīgi atzīmēt, ka nav iespējams precīzi paredzēt īres maksas pieaugumu līdz 2023. gadam, jo ​​tas būs atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, inflācijas un valsts ekonomiskās situācijas. Tomēr ir iespējams veikt aprēķinu, pamatojoties uz pēdējos gados izmantoto pielāgošanās līmeni.

Pēc ekspertu domām, ir sagaidāms, ka īres maksas palielināšanās līdz 2023. gadam šajā periodā būs tuvu uzkrātajai inflācijai. Piemēram, 2022. gadā uzkrātais IGP-M bija aptuveni 30%. Tāpēc ir iespējams, ka īres maksas pieaugums līdz 2023. gadam būs ap šo vērtību.

Kā vienoties par īres maksas pieaugumu?

Ja esat īrnieks un jūs uztraucat par īres maksas palielināšanos, ir svarīgi zināt, ka ir iespējams vienoties par šo vērtību ar īpašuma īpašnieku. Pirms sarunu sākšanas ieteicams izpētīt līdzīga nekustamā īpašuma vērtības reģionā, lai būtu salīdzināšanas bāze.

Turklāt ir svarīgi apzināties savas kā īrnieka tiesības. Īrnieku likums nosaka, ka īres maksas pieaugumu var veikt tikai reizi gadā, un tai ir jāievēro pielāgošanās likme, par kuru vienojas līgumā.

Ja starp pusēm nav vienošanās, ir iespējams izmantot starpnieku vai pat tiesu, lai atrisinātu šo jautājumu. Tomēr vienmēr ieteicams meklēt draudzīgu risinājumu, izvairoties no nevajadzīga nodiluma un izmaksām.

Secinājums

Īres pieaugums līdz 2023. gadam joprojām nav skaidrs, taču ir iespējams veikt aprēķinu, pamatojoties uz pēdējos gados izmantoto pielāgošanās līmeni. Ir svarīgi apzināties savas kā nomnieka tiesības un meklēt draudzīgas sarunas ar īpašuma īpašnieku. Ja nav vienošanās, ir iespējams izmantot likumīgus līdzekļus, lai atrisinātu problēmu.

Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu jautājumus par īres maksas palielināšanu līdz 2023. gadam. Ja jums ir vairāk jautājumu vai vēlaties dalīties ar savu pieredzi, atstājiet komentāru zemāk.