Kāds ir Curcuma ieguvums

Kāds ir Curcuma ieguvums?

Curcuma, kas pazīstams arī kā kurkuma, ir augs, kura izcelsme ir Indijā, un tam ir vairāki ieguvumi veselībai. Tās galvenais aktīvais komponents ir kurkumīns, kam ir antioksidantu un pretiekaisuma īpašības.

Curcuma

ieguvumi

Regulārs kurcuma patēriņš var dot ķermenim vairākas priekšrocības. Pārbaudiet dažus no tiem:

  • pretiekaisuma darbība: kurkumīnam, kas atrodas kurcumā, ir pretiekaisuma īpašības un tas var palīdzēt mazināt ķermeņa sāpes un iekaisumu.
  • sirds un asinsvadu sistēmas aizsardzība: Pētījumi rāda, ka kurkumīns var palīdzēt samazināt sirds un asinsvadu slimību risku, piemēram, aterosklerozi un hipertensiju.
  • imūnsistēmas stimulēšana: curcuma ir imūnmodulējošas īpašības, ti, tas var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un novērst slimības.
  • vēža cīņa: Daži pētījumi liecina, ka kurkumīnam var būt pretvēža iedarbība, palīdzot novērst noteikta veida vēža attīstību.
  • Smadzeņu veselības uzlabošana: kurkumīns var šķērsot hematoencefalisko barjeru un ir labvēlīga ietekme uz smadzenēm un var palīdzēt novērst neirodeģeneratīvas slimības, piemēram, Alcheimer.
  • Kā patērēt curcuma?

    Curcuma var patērēt daudzos veidos, visizplatītākais ir ar garšvielu pulveri. To var pievienot dažādiem ēdieniem, piemēram, rīsiem, zupām, mērcēm un pat sulām un tējām.

    Turklāt ir iespējams arī atrast Curcuma pārtikas piedevas veidā, kas var būt iespēja tiem, kas vēlas iegūt augu koncentrētāku priekšrocību.

    kontrindikācijas un blakusparādības

    Neskatoties uz dažādajiem ieguvumiem, ir svarīgi atzīmēt, ka curcuma patēriņš dažiem cilvēkiem var izraisīt dažas blakusparādības, piemēram, kuņģa -zarnu trakta kairinājumu un alerģiskas reakcijas.

    Turklāt kurkuma var mijiedarboties ar dažiem medikamentiem, piemēram, antikoagulantiem, pretiekaisuma līdzekļiem un diabēta zālēm. Tāpēc ir svarīgi konsultēties ar ārstu, pirms tiek sākta regulāra kurcuma lietošana, it īpaši, ja jums ir kādi veselības stāvokļi vai lietojat medikamentus.

    Secinājums

    Curcuma ir augs ar vairākiem ieguvumiem veselībai, galvenokārt tā aktīvās vielas, kurkumīna dēļ. Tomēr ir svarīgi to patērēt mērenībā un vienmēr konsultēties ar ārstu pirms regulāra patēriņa sākšanas, it īpaši, ja jums ir kāds veselības stāvoklis.

    Atsauces:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc5664031/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc3535097/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc5664031/