Kāds ir ankilozes spondiloartrozes CID

Kāds ir ankilozes spondiloartrozes CID?

Ankilozējošā spondiloartroze, kas pazīstama arī kā ankilozējošais spondilīts, ir hroniska iekaisuma slimība, kas galvenokārt ietekmē mugurkaula locītavas. Tā ir daļa no Spondyloartropathies grupas, kas ietver dažādus reimatiskus apstākļus.

Medicīniskās klasifikācijas un reģistrācijas nolūkos ankilozējošajai spondiloartrozei ir īpašs kods starptautiskajā slimību klasifikācijā (ICD). ICD ir pasaules mēroga kodēšanas sistēma, lai standartizētu slimību un veselības problēmu klasifikāciju.

CID kods ankilozes spondyloartros ir M45. Vēstule “M” norāda, ka tā ir muskuļu un skeleta sistēmas un saistaudu slimība. Skaitlis “45” ir īpašais kods ankilozējošajai spondiloartrozei.

Ir svarīgi uzsvērt, ka ICD veselības aprūpes speciālisti izmanto reģistrācijai un statistikai, atvieglojot komunikāciju un daloties ar informāciju par slimībām. Tomēr ICD kodu nevajadzētu izmantot kā pati diagnoze, jo katrs gadījums ir jānovērtē individuāli specializētam ārstam.

Ankilozes Spondyloartros

ārstēšana un aprūpe

Ankilozējošo spondiloartros ārstēšanas mērķis ir kontrolēt iekaisumu, mazināt simptomus un uzlabot pacienta dzīves kvalitāti. Terapeitiskās iespējas var ietvert:

  • nesteroīdi pretiekaisuma līdzekļi (NPL) sāpju mazināšanai un iekaisuma samazināšanai;
  • Imūnsupresanti vai slimības modifikatori, piemēram, sauktie bioloģiskie līdzekļi;
  • Fizioterapija un specifiski vingrinājumi muskuļu stiprināšanai un mobilitātes uzlabošanai;
  • Ergoterapija, lai palīdzētu ikdienas aktivitātēm;
  • Atbalsta pasākumi, piemēram, ortožu lietošana un pielāgojumi vidē;
  • Regulāra medicīniska sekošana un slimību uzraudzība.

Galīgie apsvērumi

Ankilozējošā spondiloartroze ir hroniska slimība, kurai nepieciešama specializēta medicīniskā aprūpe. CID M45 kods tiek izmantots, lai klasificētu un reģistrētu šo stāvokli, atvieglojot komunikāciju starp veselības aprūpes speciālistiem.

Ir svarīgi meklēt atbilstošu diagnozi un ārstēšanu pēc atbildīgā ārsta vadlīnijām. Katrs gadījums ir unikāls, un ārstēšana var atšķirties atkarībā no katra pacienta individuālajām īpašībām.

Ja jums ir aizdomas, ka ir ankilozējoša spondiloartroze, konsultējieties ar reimatologu, lai iegūtu pilnīgu novērtējumu un personalizētu ārstēšanas plānu.