Kāda ir smagas hepatopātijas CID

Kas ir smagā hepatopātijas ICD?

Smaga hepatopātija ir medicīnisks stāvoklis, kas ietekmē aknas un var būt vairāki cēloņi, piemēram, vīrusu hepatīts, ciroze, alkoholisko aknu slimība, cita starpā. CID (starptautiskā slimību klasifikācija) ir kodu sistēma, ko izmanto, lai klasificētu un kodificētu slimības, ievainojumus un nāves cēloņus.

Smagas hepatopātijas gadījumā visbiežāk izmantotā ICD ir ICD-10, kas ir starptautiskās slimību klasifikācijas desmitā pārskatīšana. Īpašais kods smagai hepatopātijai ICD-10 ir K72.1.

Kas ir ICD-10?

ICD-10 ir klasifikācija, ko izstrādājusi Pasaules Veselības organizācija (PVO) un tiek plaši izmantota visā pasaulē. Tas nodrošina standartizētu burtciparu kodu sistēmu, lai reģistrētu un analizētu veselības statistiku, atvieglojot datu salīdzinājumu starp dažādām valstīm un reģioniem.

Kā tiek izmantots ICD-10?

ICD-10 izmanto veselības aprūpes speciālisti, pētnieki, veselības vadītāji un citi, kas iesaistīti veselības jomā diagnozes, ārstēšanas, pētniecības un statistikas nolūkos. ICD-10 kodi tiek izmantoti medicīniskajā dokumentācijā, slimnīcu rēķinos, sabiedrības veselības ziņojumos un daudzos citos kontekstos.

Ir svarīgi atzīmēt, ka ICD-10 ir tikai klasifikācijas un kodēšanas rīks un neaizvieto atbilstošo medicīnisko novērtējumu. Jebkura medicīniskā stāvokļa diagnoze un ārstēšana jāveic kvalificētiem veselības aprūpes speciālistiem.

  • Atsauces:
  • Pasaules veselības organizācija – Starptautiskā slimību klasifikācija (ICD -10)
  • datu miesas – cid -10 – k72.1 Smaga hepatopātija

  • Es ceru, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par smagu hepatopātijas ICD. Vienmēr atcerieties meklēt atbilstošu medicīnisku konsultāciju precīzai diagnozei un pareizai ārstēšanai.