Kas ir sinusīts ICD

Kas ir sinusu ICD?

Starptautiskā slimību klasifikācija (ICD) ir kodēšanas sistēma, ko izmanto, lai klasificētu un reģistrētu slimību visā pasaulē. Katra slimība saņem īpašu kodu, atvieglojot to identifikāciju un reģistrāciju.

Sinusīta gadījumā ICD ir J32. Sinusīts ir sejas sejas iekaisums, kas ir kaulu dobumi, kas atrodas ap degunu, vaigu kauliem un acīm. Šo iekaisumu var izraisīt vīrusu, baktēriju vai sēnīšu infekcijas, alerģijas, starpsienas novirze, cita starpā.

ICD J32 izmanto, lai identificētu hronisku sinusītu, ko raksturo pastāvīgi un atkārtoti simptomi 12 nedēļas vai vairāk. Jau akūts sinusīts, kas ilgst mazāk nekā 12 nedēļas, ir CID J01.

Ir svarīgi atzīmēt, ka ICD veselības aprūpes speciālisti izmanto reģistrācijai un statistikai, kas netiek izmantots kā pati diagnoze. Sinusīta diagnoze jāveic ārstam, kurš novērtēs simptomus, veiks klīniskos izmeklējumus un, ja nepieciešams, pieprasīs papildinošus izmeklējumus.

sinusis ārstēšana

Sinusīta ārstēšana var atšķirties atkarībā no simptomu cēloņa un smaguma. Akūta sinusīta gadījumos ārstēšana parasti ietver pretsāpju līdzekļu, deguna dekongestantu izmantošanu, deguna mazgāšanu ar fizioloģisko šķīdumu un atpūtu.

Jau hroniska sinusīta gadījumos ārstēšana var būt sarežģītāka un ietver deguna kortikosteroīdu, antibiotiku, pretsēnīšu, imūnterapijas, endoskopiskās sinusa operācijas lietošanu, cita starpā.

Ir svarīgi atzīmēt, ka sinusīta ārstēšanu jāvadās ārsts, kurš novērtēs pacienta klīnisko stāvokli un norāda labāko terapeitisko pieeju.

sinusa profilakse

Var pieņemt dažus pasākumus, lai novērstu sinusītu, piemēram:

  • Cita starpā izvairieties
  • Uzturiet labu deguna higiēnu, veicot mazgāšanu ar fizioloģisko šķīdumu;
  • Izvairieties no vides ar gaisa kondicionēšanu vai pārāk sausu;
  • Izvairieties no smēķēšanas un pasīvo dūmu iedarbības;
  • Uzturiet veselīgu un sabalansētu uzturu;
  • Izvairieties no pārmērīgas deguna dekongestantu lietošanas;
  • Turpiniet hidratēt, dzert daudz ūdens;
  • Izvairieties no pēkšņām temperatūras izmaiņām.
  • Pēc šiem pasākumiem ir iespējams samazināt sinusīta attīstības un dzīves kvalitātes uzlabošanas risku.


    atsauces

    Es ceru, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu šaubas par sinusīta ICD. Vienmēr atcerieties meklēt medicīnisku padomu precīzai diagnozei un pareizai ārstēšanai.

    ..
    mayo klīnika-chronic sinusitis