Kāds ir notāra atvasinājums

Kāds ir notāra atvasinājums?

Kad mēs runājam par vārdiem, mēs atsaucamies uz formām, kuras vārds var ņemt, kad tas mainās tā struktūrā, vai nu ar prefiksiem, piedēkļiem vai citām modifikācijām.

Vārda “reģistra” gadījumā tā visizplatītākais atvasinājums ir “notārs”. Sufikss “-ário” norāda uz profesiju vai nodarbošanos, kas saistīta ar bāzes vārdu, šajā gadījumā profesionālis, kurš strādā reģistrā.

Turklāt ir arī citi retāk izplatīti atvasinājumi, piemēram, “notārs” (attiecībā pret notāru) un “notoring” (darbības vārds, kas norāda uz darba darbību notārā).

Protama biroju nozīme

Reģistra birojam ir galvenā loma sabiedrībā, kas ir atbildīga par dažādiem dokumentu reģistrācijas un autentifikācijas pakalpojumiem. Starp notāra biroju galvenajām funkcijām mēs varam izcelt:

  • Dzimšanas, laulības un nāves civilā reģistrācija;
  • Nekustamā īpašuma reģistrācija;
  • nosaukumu un dokumentu ieraksts;
  • Dokumenta autentifikācija;
  • Firmu atzīšana;
  • Protests uz nosaukumiem;
  • Sertifikāta izdošana.
  • Šie pakalpojumi ir nepieciešami, lai nodrošinātu dokumentu likumīgu noteiktību un derīgumu, kā arī pilsoņu un uzņēmumu dzīves atvieglošanu.

    Ziņkārības par notāriem

    Vai jūs zinājāt, ka Brazīlijai ir vieni no lielākajiem notāriem pasaulē? Saskaņā ar Nacionālās Tieslietu padomes datiem visā valstī ir vairāk nekā 13 000 notāru.

    Turklāt katrs notārs ir atbildīgs par noteiktu ģeogrāfisko apgabalu, kas nozīmē, ka katra veida pakalpojuma veidam katrā reģionā ir dažādi notāri.

    Vēl viena interesanta zinātkāre ir tā, ka, neskatoties uz sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, notāra biroji ir privāti, tas ir, tie ir uzņēmumi, kas sniedz valdības deleģētus pakalpojumus.

    Secinājums

    Vārda “notāra” visizplatītākais atvasinājums ir “notārs”, kas attiecas uz profesionāli, kurš strādā šāda veida iestādē. Reģistra birojam ir svarīga loma sabiedrībā, piedāvājot dokumentu reģistrācijas un autentifikācijas pakalpojumus. Turklāt Brazīlijai ir liels skaits notāru, kas ir privāti uzņēmumi, kas ir atbildīgi par sabiedriskajiem pakalpojumiem.